Sobotka se poklonil obětem druhé světové války a pěl chválu na EU

20.04.2014 16:30

Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka dnes uctil památku 69. výročí vypálení osad Ploština, Prlov a Vařákovy Paseky na Valašsku a poklonil se památce místních obyvatel, kteří zde zahynuli na konci druhé světové války. Informuje o tom oficiální web vlády.

Sobotka se poklonil obětem druhé světové války a pěl chválu na EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Sobotka v rámci pietního aktu uvedl, že je důležité si tyto události připomínat, abychom díky historické paměti mohli nadále utvářet svůj vlastní osud, a tak i společnost, která funguje na bázi demokracie.

Zdůraznil také důležitost existence Evropské unie, do níž Česká republika před 10 lety vstoupila a která vznikla v reakci na hrůzy druhé světové války právě proto, aby Evropa jako společenství demokratických států své spory už nikdy neřešila násilím, ale pouze politickou a diplomatickou cestou.

Pasekářská osada Ploština byla vypálena speciální protipartyzánskou jednotkou pouhé tři týdny před koncem války. 24 místních obyvatel zemřelo a další téměř tři desítky lidí byly upáleny nebo popraveny v osadách Prlov a Vařákovy Paseky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…