Sobotka si na konferenci u Jandy vzpomněl na novináře Peroutku

18.05.2017 14:02

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se zúčastnil konference spolku Evropské hodnoty, jež se týká dezinformačních kampaní. Spolek je spojen se známým Jakubem Jandou.

Sobotka si na konferenci u Jandy vzpomněl na novináře Peroutku
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka v pořadu Partie TV Prima.

Sobotka úvodem svých slov vzpomněl na československého novináře Ferdinanda Peroutku. „Nikdo, zejména ne malý národ, si nesmí dovolit nevidět fakta. A fakta jsou taková, že naše svoboda za pouhých 30 let dvakráte dospěla k největším národním katastrofám. Nechceme-li být žebráky, kteří každých pět nebo deset let se rozprchnou do světa prosit a žadonit o navrácení svobody, pak musíme nalézt nějakou svou vlastní sílu. A ta může být jen ve spojení menších celků ve větších,“ citoval Sobotka Peroutku.

Tato slova jsou podle něj stejně platná jako před 65 lety. Důležité je však podle něj rozeznávat fakta od nepravdivých zpráv. „Hybridní hrozby jsou problémem komplexním a v případě, že jim nebudeme věnovat dostatečnou pozornost, mohou mít fatální dopady na demokratické zásady a instituce. Česká republika je si této skutečnosti vědoma,“ podotkl.

„V naší národní bezpečnostní strategii jsou jasně stanoveny bezpečnostní priority. Příkladem inovace v českém prostředí je vznik skupiny, jež je součástí Bezpečnostní rady státu a zabývá se hybridními hrozbami,“ podotkl Sobotka a vzpomněl i na centrum vzniklé při Ministerstvu vnitra. 

Podle jeho slov musí i soukromá média ctít základní principy žurnalistiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…