Sobotka si povídal s Cikrtem: A proto Babiš útočí na hejtmany ČSSD...

07.10.2016 11:30

Není vyloučeno, že Andrej Babiš si bude chtít koupit nebo pronajmout některé krajské nemocnice. V rozhovoru pro Zdravotnický deník na to upozornil premiér Bohuslav Sobotka.

Sobotka si povídal s Cikrtem: A proto Babiš útočí na hejtmany ČSSD...
Foto: pppartners.cz
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na Dnech NATO a Dnech Vzdušných sil AČR v Ostravě

„Investiční fond Andreje Babiše aktuálně skupuje zdravotnická zařízení a není vyloučeno, že bude chtít koupit nebo si pronajmout některé krajské nemocnice. Vliv ANO na krajích mu to může pojistit,“ upozornil Sobotka. Sociální demokracie podle něj chce udržet nemocnice ve veřejných rukou a logicky tak plánům ANO překáží. „Možná proto Andrej Babiš tolik útočí na hejtmany ČSSD a neustále mluví o potřebě přestat dotovat krajské nemocnice,“ myslí si premiér.

  • Celý text je ZDE

Upozornil také na to, že Andrej Babiš je ve zdravotnictví v reálném střetu zájmů. „Jen od VZP inkasovaly jeho firmy v roce 2015 více než 400 milionů korun,“ uvedl.

Naproti tomu se připravuje zákon o neziskových nemocnicích. Nyní se vypořádává meziresortní připomínkové řízení a připravuje se k předložení vládě. „Forma neziskových nemocnic je pro náš zdravotnický systém dokonce téměř revoluční, protože konečně odliší péči realizovanou ve veřejném zájmu, jako veřejný závazek, od takových forem, kde je hlavní motivací zisk,“ prohlásil Bohuslav Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…