Sobotka si pozval na kobereček Válkovou i Marvanovou

30.05.2014 12:59

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se vloží do řešení napjaté situace na ministerstvu spravedlnosti. Na středu si pozval ministryni Helenu Válkovou i její náměstkyni Hanu Marvanovou, jejichž spory se v posledních dnech dostaly na veřejnost. Vyjádření bude chtít i po šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi, který Válkovou do vlády nominoval.

Sobotka si pozval na kobereček Válkovou i Marvanovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

"Pozval jsem si paní ministryni Válkovou na středu, stejně tak i paní Marvanovou. Chci, aby mne informovaly o situaci na ministerstvu spravedlnosti, zejména pokud jde o plnění vládního programu a personální politiku. Požádal jsem také předsedu koaličního hnutí ANO, aby mi příští týden sdělil k situaci na ministerstvu své stanovisko," napsal v pátek ČTK ministerský předseda.

Sobotka by se údajně změně v čele ministerstva nebránil

K řešení ale spory obou žen, které se podle médií týkají například výběru některých soudců nebo snižováni odměn advokátů, možná dospějí už o víkendu. V neděli se s nimi totiž sejde Babiš. Z okruhu premiéra jsou přitom slyšet hlasy, že by se Sobotka případnému návrhu na změnu v čele ministerstva nebránil. O výměně spravedlnosti za některé z ministerstev obsazené ČSSD, přitom podle informací ČTK neuvažuje.

Poměry na resortu spravedlnosti kritizují i někteří koaliční ministři. Podle jednoho z nich resort nefunguje tak, jak by měl, protože Válková má problémy v komunikaci i s dalšími náměstky vedle Marvanové. Řešení by proto podle něj mělo přijít v krátké době.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…