Sobotka spolu s kolegy ze zemí V4 vystoupí na konferenci Globsec

15.05.2014 6:36

Český premiér Bohuslav Sobotka spolu s kolegy ze Slovenska, Maďarska a Polska dnes v Bratislavě vystoupí na mezinárodní bezpečnostní konferenci Globsec. Předseda české vlády má naplánovány také schůzky s dalšími politiky.

Sobotka spolu s kolegy ze zemí V4 vystoupí na konferenci Globsec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Sobotka podle tiskového odboru úřadu české vlády na konferenci promluví na téma bezpečnostní a obranné politiky se zřetelem k Visegrádské skupině (Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko), či o postoji ČR k situaci na Ukrajině, která čelí hluboké vnitropolitické krizi spojené se střety armády s proruskými separatisty.

Letošní ročník konference Globsec je věnován kromě jiného právě vývoji na Ukrajině, spolupráci zemí Visegrádské čtyřky či budoucnosti Evropské unie po nadcházejících eurovolbách. Původně měl být na konferenci i ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk, který ale nakonec účast odřekl kvůli situaci ve své zemi.

Kromě vystoupení na konferenci má Sobotka na programu jednání se švédským ministrem zahraničí Carlem Bildtem a předsedou vlády Černé Hory Milo Djukanovičem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…