Sobotka ukončí v Hirošimě návštěvu Japonska

30.06.2017 6:17

Premiér Bohuslav Sobotka dnes ukončí návštěvu Japonska. V Hirošimě uctí památku obětí jaderné bomby, která město na konci druhé světové války srovnala se zemí, píše ČTK.

Sobotka ukončí v Hirošimě návštěvu Japonska
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka

Český premiér položí věnec v Parku míru a prohlédne si muzeum s expozicí o průběhu války, roli Hirošimy v této válce a o důsledcích výbuchu atomové bomby. Zastaví se také v Památníku míru, což je torzo někdejšího Průmyslového paláce od českého architekta Jana Letzela, který jako jediná budova v okolí výbuchu bomby zůstal stát.

Japonsko bylo za druhé světové války spojencem Německa a okupovalo velkou část Asie. V důsledku amerického jaderného útoku na toto japonské město z 6. srpna 1945 zahynulo okamžitě na 80 000 lidí a desítky tisíc dalších zemřeli v průběhu následujících měsíců. Japonsko brzy po útoku kapitulovalo.

Do Hirošimy pojede Sobotka opět rychlovlakem šinkansenem, kterým cestoval o den dřív z Tokia do Kjóta. V Hirošimě se setká s tamním starostou Kazumim Macuim a po ceremoniálu u památníku by měl následovat výlet lodí na ostrov Mijadžima se svatyní Icušima, která je na seznamu UNESCO. V 17:00 místního času (10:00 SELČ) odletí premiér z Hirošimy do Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…