Sobotka v USA zajde do Muzea Tolerance

03.04.2016 7:54

Pravděpodobně nejklidnější den své cesty po Spojených státech zažije dnes premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Po sobotním přesunu z Washingtonu na východním pobřeží ho v Los Angeles na západě země čeká návštěva Muzea Tolerance, oběd s židovskou komunitou a setkání s krajany, píše ČTK.

Sobotka v USA zajde do Muzea Tolerance
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Za první tři dny návštěvy USA stihl Sobotka účast na konferenci o jaderné bezpečnosti ve Washingtonu, několik jednání s americkými investory, schůzky s prezidenty Švýcarska a Ázerbájdžánu i návštěvu Minnesoty na americkém středozápadu.

Dnes má program méně nabitý. Dopoledne v Muzeu Tolerance, které se věnuje historii holocaustu, zhlédne výstavu k appeasementu. Posléze poobědvá se zástupci židovské komunity. Odpoledne se ministerský předseda setká s místní krajanskou obcí. Na recepci, kde Sobotka přednese projev, budou i zástupci České školy v Los Angeles.

Naproti tomu v pondělí, v poslední den Sobotkovy návštěvy Spojených států, premiéra čeká hned několik obchodních a politických jednání. Setká se například s kalifornským guvernérem Jerrym Brownem, americkými filmaři nebo českými podnikateli v Sillicon Valley. Zavítá také do společnosti SpaceX, která se zabývá cestami do vesmíru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…