Sobotka zradil a co teď? Vojtěch Filip reagoval na dotazy čtenářů PL.cz

03.10.2015 16:44

Předseda komunistů Vojtěch Filip před pár dny napsal, že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) zradil české občany, když se sklonil před uprchlickými kvótami namísto toho, aby proti nim bojoval podobně jako slovenský premiér Robert Fico. Nejeden čtenář serveru ParlamentníListy.cz s Filipem souhlasí, ale rádi by slyšeli, co bude dál. Šlo jen o komunistické plácnutí do vody, nebo přijdou další kroky?

Sobotka zradil a co teď? Vojtěch Filip reagoval na dotazy čtenářů PL.cz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip, předseda KSČM

Místopředseda sněmovny Vojtěch Filip (KSČM) koncem září napsal, že ho ani tak nepřekvapil polský obrat v otázce uprchlických kvót, protože Varšava nikoli poprvé hájí zájmy USA a upřednostňuje je před zájmy vlastními. Filip ovšem nechápe, proč se před systémem povinných kvót sklonil i český premiér Bohuslav Sobotka, který tak v zásadě zradil své voliče. Čtenář vystupující pod přezdívkou masar s názorem šéfa komunistů souhlasí, ale rád by slyšel, zda po tak silném prohlášení budou následovat stejně silné činy.

Celý text najdete zde

„Zůstane tedy jen při těchto konstatováních, nebo jako předseda strany a poslanec Parlamentu budete iniciovat procedurální kroky, které z těchto konstatování logicky vyplývají? Nebo to bylo jen šumění listí ve větvích sasafrasu?“ tázal se.

Filip čtenáře ujistil, že v rámci zákonných pravidel bude na vládu apelovat, aby jednala ve prospěch České republiky. „Co se týče Bohuslava Sobotky, i v tomto případě platí, že budeme i nadále v zákonných mezích apelovat, aby názory a výstupy v rámci jeho funkce byly ve shodě s občany této země,“ doplnil.

Další odpovědi poslance Filipa najdete zde

Od dalšího čtenáře se Filip dočkal ocenění za to, že pojmenoval věci pravými jmény, když zmínil Sobotkovu zradu. Dokázal tak prý, že na rozdíl od premiéra umí nadále stát po boku občanů, zatímco předseda vlády s nimi údajně už raději ani příliš nekomunikuje. Filip za pochvalu poděkoval a znovu ujišťoval, že komunisté vždy stáli a budou stát na straně občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…