Sobotkova hlásná troubo, rozčílil se veřejně Zimola z ČSSD

07.01.2014 12:06

Jihočeský hejtman a poslanec sociální demokracie Jiří Zimola se na svém Facebooku vymezil vůči komentáři politologa Lukáše Jelínka "Hon na Sobotku začíná" v dnešním Právu. Jelínek v něm přemítá o tom, kde všude má šéf ČSSD opozici a píše mimo jiné, že by se Zimola mohl po Michalu Haškovi stát vůdcem protisobotkovské frakce v rámci ČSSD.

Sobotkova hlásná troubo, rozčílil se veřejně Zimola z ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

"Opozici dál má Sobotka i uvnitř ČSSD. Zejména mezi echtovními levičáky, kteří uznávají pouze vládnutí menšinové či v tandemu s KSČM. Tábor, jenž dosud vedl Michal Hašek a jehož další vůdcem může být třeba jihočeský hejtman Zimola, sice asi nebude moc tesknit nad existencí levicové koalice, ale už si našel jiné výboje k ostré palbě - Sobotkovu výzvu, aby se konečně rozhodli mezi hejtmanským a poslaneckým mandátem," píše Lukáš Jelínek ve svém komentáři.

Zimola vrací Jelínkovi jeho úder

Jeho slova se ale nezamlouvají zmíněnému poslanci a hejtmanu Jiřímu Zimolovi. Ohradil se vůči nim na svém facebookovém profilu.

"Měl bych být zřejmě potěšen, když mi někdo prorokuje lídrovství, byť jen nějaké vnitrostranické frakce. Ale činí-li to hlásná trouba B. Sobotky a 'nezávislý' politolog Lukáš Jelínek (viz jeho komentář v dnešním Právu), je třeba zpozornět a ptát se, proč tyto soudy vynáší," napsal Zimola.

Sám prý rozhodně nezaznamenal, že by kdokoli z "Haškova tábora" v posledních dvou měsících jakkoli okopával kotníky vedení ČSSD a ustavenému vyjednávacímu týmu. A vyčítá politologovi, že podobná slova mohou ČSSD poškodit v očích veřejnosti.

"Panu Jelínkovi mi nezbývá než sdělit, že nemám žádnou ambici být vnitrostarnickým rebelem a požádat ho, aby se namísto konspiračních teorií začal opravdu kriticky zabývat (dovede-li to) skutečnými problémy této nemocné země a způsoby její léčby," uzavřel hejtman Zimola.

Co přesně napsal jihočeský hejtman Jiří Zimola na svůj Facebook:

Měl bych být zřejmě potěšen, když mi někdo prorokuje lídrovství, byť jen nějaké vnitrostranické frakce. Ale činí-li to hlásná trouba B. Sobotky a "nezávislý" politolog Lukáš Jelínek (viz jeho komentář v dnešním Právu), je třeba zpozornět a ptát se, proč tyto soudy vynáší. Nezaznamenal jsem, že by kdokoli z "Haškova tábora" v posledních dvou měsících jakkoli okopával kotníky vedení ČSSD a ustavenému vyjednávacímu týmu. Naopak jsem pochválil vyjednanou koaliční smlouvu jako maximum možného pro ČSSD. Proč je proto neustále veřejnosti z pera tzv. nezávislých odborníků a objektivních novinářů připomínána rozštěpenost sociální demokracie a pojmenováván údajný vnitřní nepřítel? To si lidé, kteří mají podle svých slov srdce nalevo, neuvědomují, jak soustavně a strašně ČSSD v očích veřejnosti poškozují? Panu Jelínkovi mi nezbývá než sdělit, že nemám žádnou ambici být vnitrostranickým rebelem a požádat ho, aby se namísto konspiračních teorií začal opravdu kriticky zabývat (dovede-li to) skutečnými problémy této nemocné země a způsoby její léčby. My na krajích se o to mimochodem snažíme již hezkých pár let a držíme tak prapor "socdem" nad vodou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…