Sobotkovi odstoupil budoucí ministr. Musí najít nového

14.01.2014 10:12

Bohuslav Sobotka ještě ani nestihl absolvovat proceduru jmenování premiérem a už musí v dohodnutém kabinetu provádět změny a hledat nového ministra. Členem kabinetu se nestane sociální demokrat Petr Krčál, kterého si chystal na Ministerstvo práce a sociálních věcí.

Sobotkovi odstoupil budoucí  ministr. Musí najít nového
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bohuslav Sobotka při senátní kampani v Otrokovicích

Krčál v pondělí večer Sobotkovi oznámil, že si nominace do ministerské funkce váží, ale bohužel ji musí odmítnout. Důvody jsou prý ryze osobní a velmi závažné. „Důvodem je tragická smrt bratra Jiřího, která velmi zasáhla moji rodinu. Tato bolavá událost se mimo jiné podepisuje na zdravotním stavu mých rodičů, kteří se v tuto chvíli neobejdou bez zvýšené a pravidelné péče,“ vysvětlil Krčál.

Sdělení Petra Krčála ZDE.

Doplnil, že musí rovněž být oporou své ženě, která nedávno ukončila onkologickou léčbu. Tyto závažné osobní důvody by mu neumožnily vykonávat plnohodnotně ministerskou funkci, kterou proto Krčál s poděkováním odmítl.

Bohuslav Sobotka v tiskovém prohlášení informoval o Krčálově rozhodnutí a ujistil, že mu dosavadní radní Kraje Vysočina a jeden z expertů ČSSD na sociální politiku bude v kabinetu chybět. „Osobním důvodům Petra Krčála rozumím a respektuji je. Je mi velmi líto, že jeho rodinu koncem minulého týdne postihla tragická událost, která nutně mění Petrovy původně zamýšlené životní kroky,“ uvedl Sobotka.

Nového adepta na funkci ministra Ministerstva práce a sociálních věcí by chtěl vybrat do konce týdne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …