Sobotkovi věří víc lidí než Zemanovi

31.03.2014 14:08

Více než polovina občanů důvěřuje premiérovi Bohuslavu Sobotkovi, a to konkrétně 55 %. Prezidentovi Miloši Zemanovi pak důvěřuje o něco méně lidí (45 %), jeho důvěryhodnost však podle agentury STEM stoupá.

Sobotkovi věří víc lidí než Zemanovi
Foto: Daniela Černá
Popisek: Miloš Zeman při své návštěvě Olomouckého kraje

Premiér Bohuslav Sobotka má na počátku funkčního období své vlády důvěru 55 % občanů. Je na tom tedy lépe než Petr Nečas, kterému v prvních měsících premiérování důvěřovala méně než polovina Čechů (49 %).

Prezidentu Miloši Zemanovi důvěřuje podle březnových údajů 45 % veřejnosti. „V porovnání s důvěrou v premiéra Sobotku je u prezidenta Zemana výrazně vyšší podíl těch, kteří kategoricky vylučují, že by prezidentu Zemanovi důvěřovali,“ dodává agentura STEM. Že prezidentovi „určitě nevěří“, totiž uvedlo 22 % respondentů.

Celý průzkum ZDE.

Důvěra v něj však stoupá. Těsně po zvolení prezidentem měl Zeman důvěru nadpoloviční většiny občanů, lednový průzkum však ukázal snížení. Nyní se důvěra v prezidenta zvýšila o osm procentních bodů.

„Vyšší podíl lidí, kteří důvěřují prezidentovi republiky M. Zemanovi a premiérovi B. Sobotkovi, zjišťujeme podle očekávání mezi stoupenci ČSSD, KSČM a KDU-ČSL, naopak výrazně nižší je u příznivců ODS a TOP 09. Premiér Sobotka má vyšší důvěru ve většině skupin politických sympatizantů. Výjimkou jsou příznivci KSČM, u kterých je mírně vyšší podíl lidí důvěřujících M. Zemanovi, a také stoupenci Úsvitu a TOP 09, kde jsou podíly lidí důvěřujících prezidentovi a premiérovi téměř vyrovnané,“ doplňuje průzkum.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…