Sobotkových slov o "nechtěných muslimech" si všimli dokonce i v této zemi

23.08.2016 20:40

Rozhovor premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) pro úterní deník Právo upoutal pozornost i v zahraničí. Dokonce až v západoafrické Nigérii. I tam zaregistrovali zprávu, že Česká republika nestojí o velkou muslimskou komunitu v zemi, a jasně vyslovený názor, že by každá země měla mít právo na to rozhodnout se, zda a kolik uprchlíků přijme.

Sobotkových slov o "nechtěných muslimech" si všimli dokonce i v této zemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Bohuslav Sobotka

„V zemi nemáme velkou muslimskou komunitu... A abych byl upřímný, nechceme si takovou komunitu vytvářet vzhledem k problémům, které vidíme,“ cituje Punchng.com přinášející zprávy z Nigérie i z celé Afriky slova premiéra české vlády. Jen pro srovnání se sluší dodat, že v Nigérii žije asi 173 milionů obyvatel. Hlavními náboženstvími v zemi jsou křesťanství a islám. Tamní politické dohody předpokládají, že dva nejvyšší politické posty v zemi zastává jeden křesťan a jeden muslim.

I v této zemi zaregistrovali, že do České republiky přijede ve čtvrtek německá kancléřka Angela Merkelová a vláda v Praze nesdílí totožné názory na migrační krizi s Berlínem. „Od počátku debaty o migrační krizi jsem byl přesvědčen, že členské státy EU musejí mít suverénní právo rozhodovat o tom, kolik uprchlíků přivítají,“ citují další Sobotkova slova. Každá vláda musí podle našeho premiéra v první řadě myslet na bezpečnost vlastních občanů.

Server však také připomíná, že podle Sobotky je třeba mít se na pozoru před paušalizací. Neměli bychom sklouzávat k myšlence, že je každý muslim terorista, to totiž není pravda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…