Sobotku skoro neznám a jsem nestraník, říká muž ze Slavkova, který má šéfovat Strakovce

27.01.2014 16:58

V tuto chvíli Úřad vlády ČR ještě vede někdejší místopředseda SPOZ Radek Augustin. Už je však jasné, kdo ho nahradí. Na nabídku premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) kývl tajemník slavkovské radnice Pavel Dvořák. Informoval o tom server iDnes.cz. Dvořák svůj post zastával 14 let, lidé ho ale znají také jako varhaníka v evangelickém kostele, kde byl do církve přijat Tomáš Garrigue Masaryk v roce 1880.

Sobotku skoro neznám a jsem nestraník, říká muž ze Slavkova, který má šéfovat Strakovce
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bohuslav Sobotka při senátní kampani v Otrokovicích

„Bohuslav Sobotka mě s nabídkou oslovil před několika týdny. Bylo to nejprve překvapení. Dvě volební období působil ve Slavkově jako zastupitel, takže mě potkával od roku 2000 v roli tajemníka. Ale nijak dobře se neznáme. Asi musel dát i na reference od jiných," popisuje šestačtyřicetiletý Dvořák.

Sám se označuje za nestraníka. O vstupu do politiky nikdy neuvažoval právě proto, že ji na radnici viděl tak zblízka. Lidé ve Slavkově se ho prý ptají, k čemu je ten Úřad vlády vlastně dobrý a v budoucím působišti mu přejí hodně štěstí. Manažerské zkušenosti zužitkuje.

Ve volném čase hraje na varhany v evangelickém kostele, kde byl do církve přijat i první československý prezident T. G. Masaryk. Právě prvního prezidenta sám zdůrazňuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…