Sobotkův kabinet bude řešit digitální agendu či hrozbu nedostatku vody

18.05.2016 6:11

Návrhem na jmenování státního tajemníka pro evropské záležitosti Tomáše Prouzy koordinátorem digitální agendy nebo opatřeními k omezení následků sucha se bude dnes zabývat vláda. Ministři mají v plánu projednat i zprávu o situaci v oblasti migrace, program Ovoce a zelenina do škol nebo zhodnocení své účasti na interpelacích v Poslanecké sněmovně.

Sobotkův kabinet bude řešit digitální agendu či hrozbu nedostatku vody
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze vlády. Na programu byla mimo jiného analýza hrozeb pro Českou republiku nebo zpráva o situaci v oblasti migrace k 31. březnu

Původní návrh ministerstva průmyslu počítal se zřízením nového postu pro digitální agendu, aktuální materiál pro kabinet navrhuje sloučení funkcí. Je to kvůli tomu, že podřízenost koordinátora předsedovi vlády má zajistit agendě adekvátní prioritu a dát Prouzovi váhu při spolupráci s ministerstvy a úřady.

Na opatření proti suchu plánuje ministerstvo zemědělství dát příští rok 2,4 miliardy korun. Tuto částku chce investovat každoročně do roku 2021. Soukromí investoři by měli každoročně přispět přibližně 0,7 miliardy Kč.

V nových podmínkách programu Ovoce a zelenina do škol ministerstvo zemědělství upustilo od požadavku, aby 40 procent potravin bylo českého původu. V současném školním roce jde do projektu, ve kterém dostávají školáci z prvního stupně základních škol zdarma ovoce, zeleninu a výrobky z nich, v ČR zhruba 200 milionů korun, většinou z evropských peněz.

Na programu má kabinet i poslaneckou předlohu, podle níž by zákonodárci ve vazbě neměli nárok na některé náhrady, návrh řešení problémů souvisejících s bydlením sociálně vyloučených obyvatel nebo příspěvek na činnost Česko-německého fondu budoucnosti. Ohledně interpelací vyplývá ze ze zprávy premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), že nejhorší účast mají ministr financí Andrej Babiš (ANO), ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) a ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD).


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…