Sobotkův kabinet projedná penze horníků a s kraji peníze pro sociální služby

25.03.2015 6:02

Vláda dnes projedná dřívější odchody horníků do důchodu nebo změnu vzhledu hodností na policejních uniformách. Ještě před pravidelnou schůzí bude kabinet jednat s hejtmany o financování sociálních služeb, oprav mostů a silnic nižších tříd či dobrovolných hasičů. Po schůzi vlády se sejdou zástupci koaličních stran, aby řešili podrobnosti návrhu zákona o zveřejňování smluv.

Sobotkův kabinet projedná penze horníků a s kraji peníze pro sociální služby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jmenovaná vláda v čele s Bohuslavem Sobotkou

Asociace krajů chce na dopoledním jednání s ministry požádat o 721,5 milionu korun na dofinancování sociálních služeb v letošním roce. Představitelé krajů by s kabinetem mohli jednat také o dřívějším odchodu některých horníků do důchodu, který má vláda na dnešním programu. O pět let dřív do penze mají podle návrhu ministerstva práce chodit všichni horníci, kteří začali fárat před rokem 1993 a odpracovali stanovený počet směn; tedy nejen ti, kteří potřebné doby pod zemí dosáhli do konce roku 2008.

V souvislosti s plánovanou výměnou policejních uniforem vláda také posoudí, zda neupraví podobu důstojnických hodností a nynější stříbrné osmicípé hvězdy od června postupně nahradí pěticípé zlaté hvězdy. U nižších hodností to mají být stříbrné trojcípé hvězdy. Ministerstvo školství bude informovat o aktuálním stavu dobíhajícího Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace.

Koaliční zástupci projednají úpravy návrhu zákona o registru smluv, který má úřadům i státním, krajským a obecním firmám ukládat povinnost zveřejňovat nově uzavřené smlouvy v hodnotě nad 50.000 korun.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…