Sobotkův protiútok: Bleskově svolává ústřední výbor ČSSD

29.10.2013 12:50

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka svolává na 10. listopadu jednání Ústředního výkonného výboru ČSSD, který je nejvyšším stranickým orgánem mezi sjezdy. I ten chce Sobotka svolat co nejdříve, prý již v březnu příštího roku. Informuje o tom server Novinky.cz.

Sobotkův protiútok: Bleskově svolává ústřední výbor ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka na mítinku na jeho podporu

Obě znepřátelená křídla ČSSD, jak Sobotkovo, tak Haškovo, chtějí co nejrychleji svolat mimořádný sjezd, který má rozhodnout o dalším směřování ČSSD. Zřejmě se tak stane na jaře příštího roku. Ještě mnohem dříve však zasedne Ústřední výkonný výbor ČSSD. Z popudu předsedy Sobotky se tak stane již desátého listopadu.

Síla obou frakcí se projeví již dnes při jednání poslaneckého klubu ČSSD. Stane se šéfem klubu stoupenec Sobotkova či Haškova křídla? Nakonec to může být také někdo, kdo nestraní ani jedné skupině. V tuto chvíli se ukazuje, že by proti sobě mohli stanout Haškovi nakloněný Jeroným Tejc a Lubomír Zaorálek, jenž sám sebe počítá mezi Sobotkovy stoupence.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…