Sociální demokracie musí do půlnoci advokátu Altnerovi zaplatit 337 milionů

14.04.2016 6:57

Sociální demokracie musí do dnešní půlnoci zaplatit 337 milionů korun svému bývalému advokátovi Zdeňku Altnerovi za služby ve sporu o Lidový dům. Strana zatím nepotvrdila, že tak učiní, a dnes chce oznámit, jak bude postupovat. Pohledávku, o níž pravomocně rozhodl soud, největší parlamentní strana podle svého mediálního zástupce v této věci Jiřího Chvojky neuznává.

Sociální demokracie musí do půlnoci advokátu Altnerovi zaplatit 337 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

O řešení situace ve středu diskutovalo nejužší vedení sociální demokracie, jasné kroky ale neoznámilo. Příliš sdílný nebyl ani předseda strany a premiér Bohuslav Sobotka. "Myslím, že ta věc je zřejmá," řekl jen na dotaz, jestli strana peníze do čtvrtečního termínu zaplatí. Už dříve přitom řekl, že strana bude postupovat s respektem k rozhodnutí soudu.

Rozsudek se stal pravomocným v pondělí, kdy si ho vyzvedl Altnerův zástupce Václav Veselý. Od té chvíle běží ČSSD třídenní lhůta na zaplacení. Altner vyhrál letitý spor s ČSSD, kterou zastupoval ve sporu o sídlo strany, Lidový dům. Soudy pravomocně přiznaly, že mu ČSSD musí zaplatit 18,5 milionu korun, částka vzrostla o dalších více než 318 milionů kvůli smluvní pokutě za 5734 dní od podání žaloby do vynesení pravomocného rozsudku.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…