Sociální demokracie připomněla rok starý článek o otřesném chování Romů v Británii

11.03.2015 13:33

Ve středu se na stránce vsetínské ČSSD objevil článek slovenského zpravodajského serveru Noviny.sk. Tamní novináři si totiž na vlastní oči jeli prohlídnout situaci v Sheffieldu, kdy žila početná romská komunita.

Sociální demokracie připomněla rok starý článek o otřesném chování Romů v Británii
Foto: Daniela Černá
Popisek: Romské protesty v Ostravě

Bordel, prostituce, drogy, to je podle místních obraz jedné ze čtvrtí poté, co se do ní nastěhovali slovenští Romové. Ti však tvrzení popírají s tím, že jde o cílené útoky na jejich etnikum. "S vážnym obvinením prišiel jeden z majiteľov obchodu v štvrti, kde Rómovia bývajú. Tvrdí, že sa mu slovenský rómsky pár pokúsil predať asi trojtýždňové bábätko."

Ostrou situaci připomenula na svém Facebooku vládní sociální demokracie jen pár dnů poté, co se na veřejnost dostaly informace o plánovaných krocích právě směrem k Romům. Výsměch sklidil především střednědobý dokument, který plánuje boj proti vyloučení Romů ze společnosti až do roku 2020 a který vznikl pod gescí ministra Jiřího Dienstbiera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…