Sociální demokrat drsně promlouvá k Hradu: Miloši, dej si pozor

02.07.2013 8:04

Hodně drsné útoky na konto hradního kancléře Vratislava Mynáře se objevily na Facebooku Jiřího Vyvadila, advokáta, bývalého senátora a aktivního člena ČSSD, od které na několik let zběhl k národním socialistům, ale opět se vrátil. Mynář podle něj pracuje pro Miroslava Kalouska, který mu dal úkol rozeštvat levici a postavit proti sobě prezidenta Zemana a ČSSD

Sociální demokrat drsně promlouvá k Hradu: Miloši, dej si pozor
Foto: Archiv JV
Popisek: Advokát Jiří Vyvadil

„Nejdříve nemáte osobní statečnost postavit se jako předseda vítězné strany do čela vlády a místo toho stavíte vaše zájmy a zájmy sociální demokracie sobecky před zájmy občanů této země. Když to udělá Marie Benešová, která je připravena převzít tento úkol, tak Vaše reakce je hodna malého dítěte, kterému na pískovišti berou bábovičky, a jediné, co Vás napadne, je pokus o její vyloučení z ČSSD,“ tepal Mynář do Sobotky na serveru Novinky.cz.

„A aby toho nebylo málo, tak v momentě, kdy procitnete a zjistíte, že Vám ujíždí vlak, tak náhle berete zpátečku a jste připraven si říct o sestavení vlády. Tento pokus samozřejmě nemá šanci na úspěch,“ dodal posléze. Pak uzavřel, že lidem by zde bylo o hodně lépe, kdyby levice měla ve svém čele silnou osobnost a ne slabocha, který nedovede ani pořádně stisknout ruku.

Text si na serveru Novinky.cz přečetl advokát Jiří Vyvadil, rovněž bývalý člen ČSSD. A zareagoval vskutku rázně. „Idiot Mynář (tak jej nadále už budu pracovně nazývat) ani neznamenal, že požadavek ČSSD na pověření je pro 2. kolo,“ vmetl kancléři. Ten si prý nebyl schopen všimnout ani toho, že tento požadavek vznesl prezidentův oblíbenec Michal Hašek.

„Nevím, jaký má stisk pan Mynář. Já bych mu nikdy ruku nepodal,“ pokračuje advokát. „Ten idiot si ovšem neuvědomuje, že je schopen svou hloupostí stáhnout dolů i svého Zemana,“ varuje. Podle něj ČSSD za prezidentem Zemanem stojí, ovšem nikoliv jako za Bohem, ale jako za svým bývalým předsedou.

„Ať ten idiot nedráždí. Stačí, když se ČSSD rozzlobí a do dvou měsíců by bylo postavení Zemana jenom ceremoniální,“ upozorňuje bývalý senátor. Ten zároveň prosí lidi ze SPOZ, kde je hradní kancléř stále organizován: „Zastavte toho tupce, prosím.“

Pokud bude Mynář mluvit, může nakonec Kalousek vyhrát

Po několika hodinách, když o jeho výlevu na adresu hradního kancléře referovaly ParlamentníListy.cz, se Vyvadil rozhodl přiložit. Opět skrze Facebook se nejprve pochlubil: „Dostávám velmi negativní reakce od příznivců Mynáře a to mě blaží.“ Pak se rozhodl obrátit na samotného prezidenta Zemana. „Miloši, stojí za Tebou 53 % obyvatelstva ČR, ovšem jako vždy v minulosti se obklopuješ blbci,“ vzkázal na Hrad. Následně připomněl Stanislava Grosse a Vladimíra Špidlu.

Neškodní blbci podle něj nevadí, což ale není případ kancléře Mynáře. „Tvůj Mynář však zřejmě dostal 100 milionů od Kalouska, aby natolik rozdráždil ČSSD, aby Ti skrouhla veškeré pravomoci,“ udeřil bývalý senátor. Následně prezidenta varuje, že se proti němu šikuje pravice, zejména „karlovci“, kteří svou jedinou cestu vidí v osekávání prezidentských pravomocí.

ČSSD podle něj s výjimkou přibližně patnácti zákonodárců není takovému řešení zatím nakloněna. „Ale Mynář dělá vše proto, aby sis tak za 3 měsíce už trvale na zbytek svého mandátu mohl vyrazit na Vysočinu a znovu objímat stromy, protože by ses mohl stát pouhým ceremoniářem,“ varuje prezidenta. Pak mu ještě jednou opakuje, že jej nyní podporuje přibližně osmdesát procent členů, což se ale může změnit.

„Zkus dát tomu Mynářovi dovolenou do konce Tvého mandátu a nebo mu prosím kup izolepu,ať si ji každý den dává na ústa,“ prosí Vyvadil hlavu státu. „Až do nedávna jsi to dělal skvěle. Mysli,“ uzavřel svůj vzkaz.

Později doplnil další vzkaz, který se týkal Mynářova prohlášení pro ParlamentníListy.cz, ve kterm kancléř komentoval ostrý televizní výstup, který na prezidentovu adresu pronesl odstupující ministr financí Miroslav Kalousek. „Ano, plně souhlasím, že je to naprosto účelové počínání pana Kalouska a je to způsobeno přesně tím, že prezident nedělá to, co on by si přál, což se panu Kalouskovi nestává tak často,“ uvedl kancléř.

Vyvadil v reakci na jeho slova zopakoval varování, že „pokud bude Mynář ještě promlouvat, Kalousek má reálnou naději zvítězit.“ Zatím prý hradní kancléř dělal vše proto, aby si ČSSD plácla s Miroslavem Kalouskem a společně prezidentovi pořádně zatopili.

Co přesně napsal Jiří Vyvadil na FCB:

Dostávám velmi negativní reakce od příznivců Mynáře a to mě blaží. A teď už jenom vzkaz Milošovi. Miloši, stojí za Tebou 53 % obyvatelstva ČR, ovšem jako vždy v minulosti se obklopuješ blbci. Jen na okraj a Ty to víš: Opíral ses o Grosse a byl jsi mu za svědka na svatbě, nominoval jsi za svého nástupce Špidlu a nepostřehl jsi, jak hluboce Tě nenávidí. Nevadí blbec, který je neškodný. Tvůj Mynář však zřejmě dostal 100 milionů od Kalouska, aby natolik rozdráždil ČSSD, aby Ti skrouhla veškeré provomoce. Jsem rád, že jseš prezidentem. A doufám, že chápeš, že se proti Tobě šikuje pravice, zejména "karlovci" a chtějí Tě Tvých pravomocí zbavit. ČSSD s výjimkou Dienstbiera,Špidly či Jelínka, možná Gajdůškové, a pár takových nevýrazných jmen - bohužel s hlasovacími právy - zkrátka tak 15 lidí v obou komorách - tomu zatím nakloněna není. Ale Mynář dělá vše proto, abys tak za 3 měsíce už trvale na zbytek svého mandátu mohl vyrazil na Vysočinu a znovu objímat stromy, protože by ses mohl stát pouhým ceremoniářem. Znovu opakuji, Miloši. Soudím, že 80 % členů ČSSD stále stojí za Tebou, ale ze dne na den se to může změnit. Zkus dát tomu Mynářovi i dovolenou do konce Tvého mandátu, nebo mu prosím kup izolepu, ať si ji každý den dává na ústa. Za jeho plat 120 tisíc snad toho nebudeš chtít tak moc. Až do nedávna jsi to dělal skvěle. Mysli!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…