Sociální demokraté dnes zahájí kampaň před sněmovními volbami

29.08.2017 6:50

Sociální demokraté dnes zahájí kampaň před říjnovými volbami do Poslanecké sněmovny. Vedou ji s heslem Když bohatne země, musí bohatnout i lidé. Volební lídr a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek hlavní fázi oslovování voličů spustí spolu s premiérem Bohuslavem Sobotkou v Brně, podobné akce s účastí krajských lídrů strana naplánovala také v dalších regionech.

Sociální demokraté dnes zahájí kampaň před sněmovními volbami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

Sobotka, který vede jihomoravskou kandidátku ČSSD, podle pozvánky vezme na brněnském Moravském náměstí „občany i zástupce médií na neobvyklou procházku těmi nejdůležitějšími volebními tématy pro Brno a jižní Moravu“. Ve volebním programu, který v červnu schválil ústřední výkonný výbor strany, slibuje ČSSD voličům průměrný plat 40.000 korun měsíčně do pěti let, progresivní zdanění i určitou formu milionářské daně nebo rychlejší zdravotní péči.

Zaorálek se stal volebním lídrem ČSSD v červnu poté, co se této role kvůli klesajícím volebním preferencím strany vzdal Sobotka. S nástupem Zaorálka se změnily i přípravy na volby, strana představila nové logo a místopředsedu ČSSD Jana Birkeho vystřídal na pozici volebního stratéga Robert Žanony, který dělal kampaň slovenskému premiérovi Robertu Ficovi.

Poslední prázdninový týden si pro začátek horké části předvolební kampaně vybraly i další strany. Špičky ODS plánují před voliče předstoupit ve čtvrtek, hnutí STAN zahájí kampaň v neděli. Ve stejném termínu zřejmě představí hlavní programové teze hnutí ANO. Komunisté uspořádají první větší akci až v sobotu 16. září, start až po prázdninách zvolili i lidovci a TOP 09.

Volební kampaň, v jejímž průběhu se výdaje jednotlivých stran musejí vejít do 90 milionů korun, oficiálně začala vyhlášením termínu voleb ve Sbírce zákonů počátkem května. Termín sněmovních voleb prezident Miloš Zeman stanovil na 20. a 21. října.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…