Sociální demokraté začali řešit, jak posílit vliv ve společnosti

15.03.2014 10:57

Sociální demokraté dnes začali na první reformní konferenci řešit, jak posílit své postavení ve společnosti a jak se více otevřít veřejnosti. Změny, které členové strany podpoří ve vnitrostranickém referendu, má za rok stvrdit sjezd strany.

Sociální demokraté začali řešit, jak posílit vliv ve společnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka ČSSD

„Cílem té debaty je naše snaha posílit postavení, které máme ve společnosti. Jsme nejsilnější na levici a v levém středu a rádi bychom si uchovali do budoucna vliv na to, jakým způsobem se naše společnost vyvíjí," řekl před jednáním předseda ČSSD a premiér Bohuslav Sobotka.

Konference je podle něj také prvním krokem k tomu, aby ČSSD reflektovala v širším rozsahu výsledek minulých voleb do Poslanecké sněmovny. Připomněl, že sociální demokracie sice loňské sněmovní volby vyhrála a sestavila vládu, ale počet získaných hlasů „výrazně zaostal za našimi ambicemi a výrazně zaostal za naším původním očekáváním".

ČSSD dostala pouze pětinu odevzdaných hlasů, což bylo nejméně v novodobé historii. Jen těsně za ní skončilo nově vzniklé hnutí ANO, které podle posledních průzkumů voličských preferencí ČSSD předstihlo.

Sobotka zopakoval, že by strana měla lépe oslovovat mladé voliče a střední vrstvy. Měla by se rovněž otevřít novým lidem a myšlenkám.

Jednání konference bylo po úvodních projevech rozděleno do čtyř sekcí. „Jedna se bude zabývat programovými změnami v sociální demokracii, druhá se bude zabývat činností našeho odborného zázemí, zejména odborných komisí," uvedl Sobotka. Třetí skupina má řešit změny vnitřních pravidel v sociální demokracii a čtvrtá komunikaci s veřejností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…