Politická bomba: ČSSD zvažuje vlastního kandidáta na prezidenta. Hrad už reaguje

16.05.2017 11:25

ČSSD uvažuje o vlastním kandidátovi na post prezidenta republiky. Sobotka však vyloučil, že by to byl on. Informaci přinesla ČT24.

Politická bomba: ČSSD zvažuje vlastního kandidáta na prezidenta. Hrad už reaguje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

Mezi kandidáty na Hrad totiž nevidí sociální demokracie levicového uchazeče. A chce tak někoho, kdo by se postavil paktu Zeman–Babiš. 

Původní text ZDE

Podle slov Sobotky po tom, co Miloš Zeman udělal, silně ztratil podporu uvnitř ČSSD. „Znovu se rozvinula diskuse o tom, zda bychom neměli jako ČSSD postavit nějakého svého kandidáta,“ řekl podle serveru Aktuálně.cz Sobotka. Vnitrostranické referendum bylo proto odsunuto na listopad. Do té doby sociální demokracie vyčká, zda se neobjeví levicový kandidát uvnitř ČSSD, nebo mimo.

„Není to žádné tajemství,“ zareagoval v té souvislosti hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Dlouhodobým cílem Bohuslava Sobotky a spřízněných lobbistických struktur je podle jeho slov zabránit druhému mandátu Miloše Zemana. „Už na počátku roku J. Pehe, který má blízko právě k B. Sobotkovi, uvedl: Sobotka rozhodně nechce, aby byl Zeman znovu prezidentem,“ zmínil.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…