Sociální demokraty drží pohromadě už jen touha po korytech, prohlásil Gazdík

16.09.2013 14:40

„Jsme tým a hrajeme na společný výsledek,“ prohlásil v rozhovoru pro server Aktuálně.cz šéf hnutí Starostů a nezávislých Petr Gazdík. Svým členům proto prý zakazují či nedoporučují výzvu ke kroužkování. V minulých volbách se prý kroužkování uplatnilo a do sněmovny se dostala celá řada kvalitních kandidátů a u některých stran potom také někteří velmi nekvalitní kandidáti, kteří později podle jeho názoru způsobili rozpad takzvané "stojedničky".

Sociální demokraty drží pohromadě už jen touha po korytech, prohlásil Gazdík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

TOP 09 a STAN podle Gazdíka považují ODS za vážného soupeře, avšak prý soupeře značně poškozeného obrovskými vnitřními problémy. „A slušné vychování mě učí, že na invalidy a zdravotně omezené se neútočí, stejně tak nebudu útočit na ODS,“ podotkl.

Za téměř rozpadající se stranu považuje Gazdík i ČSSD. „To, co ji teď drží pohromadě, je pro mnohé osm let koryty nenabažené sociální demokraty právě vidina získání nějaké významnější funkce, nejlépe ve vládě,“ míní. Ať bude prý výsledek voleb jakýkoliv, nečeká zemi žádné dobré období, neboť ČSSD dle jeho názoru ve skutečnosti vede prezident Miloš Zeman, ODS se topí v potížích a do sněmovny se zřejmě prý probojují další populistické výkřiky, jako byly například Věci veřejné.

„Když sociální demokracie vyhraje parlamentní volby, tak v následujícím období určitě zažijeme její rozpad - a vůbec není vyloučeno, že ani ta následující sněmovna nevydrží čtyři roky,“ očekává Gazdík a dodává, že kvůli odlišnostem v programovém hledisku je jakákoliv spolupráce mezi TOP 09 a ČSSD zcela vyloučena.

A jeho odmítavý postoj nemůže prý obměkčit ani možnost, že ČSSD utvoří vládu spolu s komunisty. „To je rozhodnutí sociální demokracie - byť ona má bohumínské usnesení, tak jsme tady například před hlasováním o důvěře Rusnokově vládě viděli, že má usnesení, že nepodpoří žádnou vládu, která nevzejde z voleb - a ejhle, všechno bylo jinak. Dokonce nám to pan předseda Sobotka mistrně popsal jako vítězství demokracie uvnitř sociální demokracie. Nicméně my se k ničemu takovému nechystáme,“ zdůraznil.

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptáme se mezi 16.- 22. zářím

19%
20%
5%
5%
1%
hlasovalo: 176660 lidí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…