Sociální sítě o svátcích zaplavila smutná prosba Čechům. Podívejte se

04.01.2014 7:50

VIDEO UVNITŘ Ničí nás nenávist, a tak přišly protest i prosba v jednom. Stala se tím netradiční vánoční koleda, která se šířila sociálními sítěmi během svátečních dnů. Varuje před tím, že Čechům chybí naděje a víra.

Sociální sítě o svátcích zaplavila smutná prosba Čechům. Podívejte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční ozdoba

V písničce se zpívá, mimo jiné, o krajině upíří, a dá se usuzovat, že se nejedná jen o metaforu, poněvadž celá řada lidí upozorňuje na to, jak v současné době mezi lidmi panují často vztahy založené pouze a jen na vysávání druhých.

„Prosím vás, mějte se rádi, ničí nás nenávist. Otočme se k ní zády, obraťme suchý list,“ to jsou další slova skladby, kterou nazpívala zpěvačka Kristýna Peterková.

Podle ní je to protest i prosba, abychom se k sobě začali chovat lépe. Každý totiž prožívá různé bolesti, ať už ze vztahů, lidské lhostejnosti nebo pokrytectví. Píseň prý ale v sobě nese naději, kterou by rádi její autoři chtěli motivovat lidi, aby se přestali hádat alespoň před dětmi a byli k sobě milejší, a to nejen o Vánocích, ale po celý rok.

Místo veselé skladby hodně vážně…

Jak se svěřil v magazínu Extra.cz hudební producent a skladatel Karel Mařík, začalo to vše docela nevinně. „Chtěl jsem napsat vánoční písničku na připravované CD pro děti a přišel mi do ruky text Vánoční modlitbičky. Najednou se mi v hlavě promítnul celý minulý rok, který byl pro mnoho lidí v našem okolí velmi složitý a bolavý. Místo veselé koledy nakonec vznikla skladba o něco vážnější a nejen pro děti, ale i pro dospělé,“ prozradil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…