Šojdrová se nevzdává: Kvůli syrským sirotkům se sejde s Hamáčkem

08.03.2019 13:11

Europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL) se dnes sejde s ministrem vnitra Janem Hamáčkem (ČSSD). Jednat budou o možném přijetí syrských dětí. Šojdrová, která v únoru oznámila, že přivezla seznam 14 dětí, kterým by Česká republika mohla pomoci, to uvedla na svém Twitteru. Zprávu převzala ČTK.

Šojdrová se nevzdává: Kvůli syrským sirotkům se sejde s Hamáčkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslankyně Michaela Šojdrová

Podle Šojdrové schůzka asi nebude moc důležitá. „Chce se mnou mluvit jen mezi čtyřma očima a odmítnul přijmout členy platformy, která se zasazuje o přijetí nedoprovázených dětí-uprchlíků z Řecka,“ napsala. Na mysli měla iniciativu Češi pomáhají, Organizaci pro pomoc uprchlíkům a společnost Dobrá rodina.

„Paní europoslankyně mě požádala o schůzku s tím, že mi chce prezentovat výsledek své cesty do Řecka,“ řekl na dnešní tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně Hamáček. Vyjádření Šojdrové o nedůležitosti setkání Hamáčka překvapilo. Na jednání ale nejde s ničím, co by měl sám představovat.

Europoslankyně loni na podzim oznámila, že by chtěla z přeplněných uprchlických táborů v Řecku přesídlit do Česka pět desítek syrských dětí bez doprovodu jako solidární humanitární gesto. Premiér Andrej Babiš (ANO) projekt označil za nesmyslný a dodal, že lepší je pomáhat sirotkům přímo v jejich vlasti. Před časem ministerský předseda uvedl, že chce v Sýrii vybudovat centrum pro sirotky. Plán je podle něj jeho soukromou iniciativou, nikoli projektem českého státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…