Šok! Donald Trump vyslovil neslýchanou věc o kancléřce Merkelové

30.09.2016 16:43

Kandidát na amerického prezidenta Donald Trump navzdory svým mnoha plamenným proslovům, v nichž kritizuje koho může, prohlásil, že obdivuje německou kancléřku Angelu Merkelovou, která je podle něj „opravdu dobrý světový vůdce“. Jeho protikandidátka Hillary Clintonová na sebe nenechala dlouho čekat a Merkelovou také pochválila.

Šok! Donald Trump vyslovil neslýchanou věc o kancléřce Merkelové
Foto: archív autora
Popisek: Clintonová, Trump

Donald Trump dostal v jednom ze svých posledních rozhovorů otázku, kdo je podle něj dobrý světový vůdce, někdo, koho opravdu uznává. A odpověď zřejmě mnohé překvapila.

„Víte, myslím si, že Merkelová je skutečně dobrou světovou vůdkyní, ale velmi mě zklamalo, jak se zachovala ohledně celé té věci kolem imigrace,“ řekl Trump s tím, že vždy byl „člověkem Merkelové“, ale před rokem a půl učinila tragickou chybu.

Trump se však v minulosti o kancléřce mnohokrát vyjadřoval velmi nelibě a několikrát ji srovnával se svojí demokratickou sokyní Hillary Clintonovou, za účelem její diskreditace. Ještě letos v únoru přitom Merkelovou kritizoval, že se z ní stala „katastrofická vůdkyně“, proti níž se celý národ vzepře.

Zhruba před rokem o ní však mluvil úplně jinak. V rozhovoru pro časopis Time označil Merkelovou za „fantastickou“, „velmi respektovanou“ a „zřejmě největší vůdkyni současného světa“.

Podobnou otázku dostala i Hillary Clintonová, která taktéž odpověděla, že Merkelová je jednou z jejích nejoblíbenějších světových vůdců. „Myslím, že je to výjimečná, silná vůdkyně v těžkých časech v Evropě, které mají velký dopad pro zbytek světa, a naši vlast obzvlášť.“

„Znám ji již dlouho, od devadesátých let,“ řekla Clintonová. „Doufám, že budu mít možnost s ní v budoucnu spolupracovat.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…