Šok: Miloš Zeman sklidil pochvalu z opravdu nečekané strany

29.10.2015 9:21

Před časem komentátor Lidových novin Petr Kamberský nadával prezidentovi Miloši Zemanovi, že je „prase“, dnes jej ale pochválil. A to za výběr lidí, kterým včera na Pražském hradě udělil státní vyznamenání.

Šok: Miloš Zeman sklidil pochvalu z opravdu nečekané strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman předal státní vyznamenání ve Vladislavském sále Pražského hradu

Anketa

Kdyby dnes byly prezidentské volby, volili byste Miloše Zemana?

90%
10%
hlasovalo: 18830 lidí

Podle Kamberského Zeman překročil svůj stín. Komentátor prezidenta pochválil za to, že ocenil jednoho z nejzajímavějších biskupů, čímž je myšlen plzeňský biskup František Radkovský, který obdržel medaili Za zásluhy.

Kamberský hlavu státu chválí i za to, že ocenil „několik výrazných domácích byznysmenů“, zakladatele babyboxů i paní, která se snaží prosazovat zřizování hospiců.

Celý text je ZDE.

„Ne, že by mezi dekorovanými nebyla sporná, až krajně sporná jména, ne, že by z nich nebyla cítit silná východní linka, ale zkusme se přes to v tuto chvíli přenést. Výčet těch nesporných je daleko delší,“ chválí Kamberský prezidenta, byť s výhradami.

Mnohem ostřeji vystupoval Kamberský proti hlavě státu v letošním létě. Začátkem září označil prezidenta Zemana jako trojnásobné prase, a to poté, co hlava státu vyjádřila lítost, že se dosud nepodařilo nalézt 30 milionů korun pro Klokánky, které pečují o české děti, třebaže částka na pomoc imigrantům bude zřejmě řádově vyšší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…