Šok. Moravec málem hostil kolegu Tomáše Vandase

12.09.2012 13:11

Šokující výsledek přinesl předvolební průzkum, který provedla agentura SC&C pro Otázky Václava Moravce v Plzeňském kraji. Do Moravcovy diskuse jsou tradičně pozváni lídři šesti nejsilnějších stran a mnoho nechybělo, aby se účastnil i zástupce extrémně pravicové Dělnické strany sociální spravedlnosti, vedené Tomášem Vandasem. S nijak beznadějným ziskem rovných čtyř procent skončili "dělníci" na sedmém místě.

Šok. Moravec málem hostil kolegu Tomáše Vandase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Vandas pokřtil svou knižní prvotinu v kruhu nejbližších a za účasti bývalých poslanců SPR-RSČ

V Plzeňském kraji má největší podporu voličů ČSSD, kterou podporuje 23,5 procenta voličů. Se 17 procenty je na druhém místě ODS, těsně za ní se umístili komunisté se 16,5 procenta a TOP 09 s 14 procenty. Těsně by do zastupitelstva prošla i Strana práv občanů-Zemanovci, ti by získali 5 % hlasů.

Těsně pod hranicí pro vstup do zastupitelstva se umístila Koalice pro Plzeňský kraj, která by získala 4,5 procenta. Hned za ní by se se ziskem rovných čtyř procent umístila Dělnická strana sociální spravedlnosti. Až za ní se umístili Zelení a Česká pirátská strana se ziskem pod 3 procenta.

Organizátoři předvolebních „otázek“, kteří do televizního studia obvykle zvou šest nejsilnějších uskupení, si nejspíš zhluboka oddechli, že těsně pod čarou skončila regionální Koalice pro Plzeňský kraj. Pokud by se v elitním klubu hejtmanských adeptů objevil zástupce extrémní pravice, znamenalo by to nepochybně zásadní průlom. Plzeňský kraj přitom rozhodně není pro Vandasovu stranu nejperspektivnějším volebním obvodem. 

Se současným hejtmanem Milanem Chovancem či populárním exministrem Jiřím Pospíšilem by v tom případě debatoval Jiří Štěpánek, dlouholetý spolupracovník Tomáše Vandase, který s ním již v roce 2003 zakládal Dělnickou stranu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…