Šok hned na začátek roku: Vladimir Putin navržen na cara Ruska

02.01.2017 0:00

Vlivný moskevský duchovní Vsevolod Anatoljevič Čaplin se podle serveru britského deníku Daily Mail zamýšlel nad tím, co bude dál s Ruskem, a dospěl k několika možnostem dalšího vývoje v zemi. Konzervativní arcikněz navrhuje, že by se mohli k moci vrátit vládci z rodu Romanovců a nad Ruskou federací by znovu vzlétla carská orlice. Další možností je, že by se novým carem mohl stát sám Putin.

Šok hned na začátek roku: Vladimir Putin navržen na cara Ruska
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

„Jsme země s monarchistickou mentalitou,“ prohlásil Vsevolod Čaplin, když představoval svou novou knihu. „Nezáleží na tom, že teď formálně nejsme monarchií, myslím, že se k ní můžeme vrátit s Putinem jako nejvyšším vládcem,“ pokračoval duchovní. Pokud by se carem neměl stát Putin, může jím být nějaký příbuzný z domu Romanovců. Pokud by se této role nechtěl ujmout nikdo z tohoto okruhu, může si podle názoru duchovního nového cara zvolit lid. Čaplin se domnívá, že Rusko nemůže dlouhodobě žít bez cara.

Nový car by ale měl naslouchat lidu. Spojení nejvyššího vládce s lidem považuje moskevský duchovní za naprosto klíčové. Toto propojení by měla zakotvit také reforma ústavy, kterou arcikněz navrhuje. Čaplin se nezabýval pravidly nástupnictví, ale Vladimir Putin má dvě dcery. Marii je 31 let a Kateřině 30 let. Po skonu otce by teoreticky mohly vládu převzít.

Připomeňme, že Rusku vládli stovky let carové, než je v roce 1917 svrhli komunisté, kteří nechali cara Mikuláše II. zavraždit. Neušetřili ani jeho nejbližší příbuzné. V dobách carské vlády byl mocnář také nejvyšším představitelem ruské pravoslavné církve.

Celý článek naleznete zde.

Pokud by se Putin nechtěl ujmout nabízené role, pak jako další přicházejí na řadu příbuzní posledního cara. Žhavou kandidátkou na trůn by v tom případě mohla být Maria Vladimirovna, velkovévodkyně Ruska, rozvedená prapravnučka Mikuláše II. Tato dáma má pětatřicetiletého syna velkovévodu George Michajloviče Romanova, toho času bruselského lobbistu. V minulosti sice prohlásil, že k obnovení monarchie v Rusku zatím nenazrála doba, ale v budoucnu je možné všechno. Pozornost médií si vysložil mimo jné pochvalou, kterou udělil Vladimiru Putinovi za to, jak současný prezident spravuje zemi.

„Historie se vyvíjí ve spirále a je možné, že po legitimní dědičné monarchii bude v Rusku opět poptávka. Pak bude lidem dobře sloužit,“ vyjádřil se potomek carů.

Rusky by měly mít ve dvaceti několik dětí

Osmačtyřicetiletý moskevský duchovní Vsevolod Anatoljevič Čaplin nosí titul arcikněze od roku 1999. Proslul např. výrokem, že by ruské ženy měly do svých dvaceti let povinout několik dětí a svou kariéru začít budovat až ve 30 či 40 letech, až děti povyrostou. Ženy, které podstoupily potrat nebo se dopustily cizoložství, by si podle Čaplina zasloužily trest, např. propadnutí majetku. Na školách by rád zavedl výuku zaměřenou proti antikoncepci.

Početnějším rodinám arcikněz doporučuje opustit velká města coby doupata hříchu a neřesti a odstěhovat se na čistý venkov. Duchovní se mimo jiné zastával i provedení ženské obřízky, kterou většina civilizovaného světa považuje za barbarskou. Čaplin ovšem uznává, že obřízku nemusejí podstoupit všechny ženy. Ty, které nejsou promiskuitní a uvědomují si, že musejí především vychovávat děti, by mohly být tohoto velmi bolestivého zákroku ušetřeny.

Ultrakonzervativní Vsevolod Anatoljevič Čaplin je druhým nejznámějším duchovním v Rusku hned po patriarchu Kirillovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…