Šok na autogramiádě Andreje Babiše. Neznámý muž na něho vytáhl pistoli

16.09.2017 20:45

REPORTÁŽ Pistoli vytáhl během setkání s občany v Jindřichově Hradci na Andreje Babiše neznámý mladík. Naštěstí šlo jen o vodní pistoli a Babiš tak dostal zásah pouze vodou, což mu ale v deštivém počasí příliš neublížilo. „Lekli jsme se, ale nakonec jsme se tomu zasmáli,“ řekl jeden z jihočeských kandidátů do Poslanecké sněmovny za ANO Roman Kubíček. Andrej Babiš s lidmi nejen v Jindřichově Hradci, ale pak i v Táboře podiskutoval například o dálnici nebo i o zdravotnictví. Pro ParlamentníListy.cz se bývalý ministr financí vyjádřil k bouračce ministra Zaorálka i k šéfce kontrolního výboru Evropského parlamentu. „Ta paní nesnáší Českou republiku, nesnáší mě,“ řekl o Ingeborg Grässleové Babiš a označil ji za pokrytce.

Šok na autogramiádě Andreje Babiše. Neznámý muž na něho vytáhl pistoli
Foto: David Hora
Popisek: Andrej Babiš na předvolebním mítinku v Táboře.

Zasáhl Babiše vodní pistolí

Poklidné dopolední setkání s občany v Jindřichově Hradci přerušil na chvíli mladík s dredy na hlavě. Ten vytáhl vodní pistoli a se slovy „to je pro vás“ – „vystřelil“ vodu na Adreje Babiše a jeho kolegy.

„Šlo o poklidné setkání s občany. V jednu chvíli tam vběhl kluk, věkově tak do třiceti let, a mě s panem Babišem postříkal vodní pistolí,“ řekl pro ParlamentníListy.cz Roman Kubíček s tím, že nakonec jim to v silném dešti přišlo docela veselé. „Akorát nevíte, co tam má. Lekli jsme se, ale nakonec jsme se tomu zasmáli,“ dodal Roman Kubíček s tím, že mladíka odvedla ochranka.

Chybí dálnice, sestry i řemeslníci

Zcela poklidné pak bylo setkání Andreje Babiše s lidmi v Táboře. Mluvilo se například o zdravotnictví i o pracovních místech. Stejně jako většina politiků, která navštívila v posledních letech jižní Čechy, promluvil i Andrej Babiš o chybějící dálnici z Českých Budějovic do Prahy. A poukázal na to, že s výstavbou dálnice je problém i v dalších částech České republiky.

„My jsme teď před měsícem otevírali dálnici kolem Hradce. 36 let jsme stavěli devět kilometrů. Hrozné! Praha–Ústí 32 let!“ řekl Babiš.

Promluvil například i o zdravotnictví a dostupné lékařské péči. „Máme skvělé doktory, šikovné, jedny z nejlepších na světě – neurologie, kardio. Ale chybí nám tři tisíce sester,“ poukazuje Andrej Babiš.

Problém prý vidí například i v nedostatku řemeslníků v České republice. „Není řemeslo, nejsou profese. Máme všude vysokoškoláky. Je jich strašně moc. Měli by rodiče chápat, že dnes řemeslo nebo technické vzdělání je pro ty firmy velice důležité,“ míní Andrej Babiš.


Andrej Babiš podepisuje svou knihu na mítinku v Táboře. Foto: David Hora

Podpora i zklamání

Lidé, kteří přišli na setkání v Jindřichově Hradci i v Táboře, Andreje Babiše povzbuzovali a přáli mu hodně úspěchů ve volbách. „Nejlíp, když dostanete 51 procent, aby vás nemohli přehlasovat,“ ozvalo se z davu lidí, kteří přišli na setkání v Táboře.

„Pan Babiš má v mnohých věcech pravdu. Třeba to zdravotnictví. Jak dlouho se dnes čeká na operaci, pokud to není akutní? A že chybějí sestry? No tak jistě. Za ten plat, který tady dostanou, bych také, když bych ještě neměla rodinu, šla dělat raději do Rakouska. Já je chápu. A když mají rodinu, jak zase mají zvládat ty noční služby, když je jich na odděleních tak málo? Babiš má pravdu,“ přizvukovala bývalému ministru financí Marie Bísková v Táboře.

Na táborské setkání žádný vyložený odpůrce nedorazil. Jeden muž ale promluvil o zklamání. „Je to první člověk, který tak nějak něco asi chce dokázat. Ale moc se mu to nedaří. Protože si myslím, že má za sebou tadyhle všechny ty slepičárny, drůbežárny, všechno vlastní, noviny vlastní, všechno… takže ty média jsou dost podjatý pod ním,“ řekl Václav Štěpánek z jižních Čech. a dodal: „Myslím, že to myslí dobře, ale vzal to za špatný konec. Tím, že má ta média, spoustu věcí vlastní, tady třeba ty drůbežárny... myslím si, že si tím hodně kazí pověst.“

Babiš: Grässle je pokrytec

Pro ParlamentníListy.cz se Andrej Babiš vyjádřil například k šéfce kontrolního výboru Evropského parlamentu Ingeborg Grässleové. O té před pár měsíci prohlásil, že na něj „lije kýble sraček“. Europoslanci nyní napsali Evropské komisi, že žádají, aby se do veškerých budoucích právních aktů EU týkajících se plateb začlenila ustanovení o tom, že podniky, jejichž majitelem je úřední osoba ve členském státu EU a ve třetích zemích, nebudou moci požádat o finanční prostředky EU ani takové prostředky obdržet. A právě Grässleová už pracuje na tom, aby se tato nová pravidla objevila už v rozpočtovém období po roce 2020. Babiš by jako člen vlády tak mohl mít utrum s dotacemi.

„Paní Grässle, ta, která mě nesnáší,“ pronesl bujaře Babiš a připustil, že jí dříve donesl kytku. „Ano, já jsem jí v Berlíně donesl kytku a paní Grässle mi říkala – pane Babiši, Česko vás potřebuje, vy musíte být v politice,“ vzpomínal Babiš a dodal: „Takže paní Grässle si na mně dělá politiku, spolupracuje s lidmi, kteří mě nesnášejí, jako pan Wagenknecht, který mě tam k ní stále chodí udávat. Ona je před volbami, vybrala si Babiše a napadá ho. Mně je jí líto. Ta paní nesnáší Českou republiku, nesnáší mě a samozřejmě je to velice vděčná dáma pro česká média, která píší stále proti mně. Dává nějaké nesmyslné rozhovory,“ řekl Babiš pro ParlamentníListy.cz a k aktuální novince ohledně dotací dodal: „Je to samozřejmě nějaký její další útok. Ona je pokrytec, protože znovu opakuji, že byla strašně nadšená, když jsme spolu byli v Berlíně. A já umím celkem dobře německy, určitě mi dobře rozuměla,“ řekl Andrej Babiš a vysvětlil: „Já samozřejmě Evropě vadím, protože jim říkám natvrdo o uprchlících, říkám, jak jsou neschopní řešit migrační krizi a samozřejmě jsem tam bojoval za naše zájmy, proti všem.“

Kytku prý paní Grässleové zase klidně donese. „Ale jo a já jí pošlu tu moji knížku. Nechal jsem ji přeložit do angličtiny, takže ji teď pošlu všem členům Evropského parlamentu, všem velvyslancům. Napíšu paní Grässle osobní dopis, aby si ji přečetla,“ řekl s úsměvem Babiš.

Promluvil i o nehodě Lubomíra Zaorálka, jehož vůz boural tento týden cestou ze setkání s voliči. Řekl, zda jeho tato událost neodradila od cestování po celé republice právě na setkání s občany. „Ne. Já jsem mu včera psal, aby se uzdravil. On mi odpověděl, že má pár stehů. A údajně to nebyla vina posádky pana Zaorálka. Neznám detaily, ale chválabohu je v pořádku,“ řekl Andrej Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…