Sokolov po roce zopakuje dotazníkový průzkum na svých školách

11.01.2014 14:00

Sokolov zopakuje po roce dotazníkový průzkum na svých školách. Mezi dětmi, rodiči i pracovníky škol zjišťuje jejich názory na atmosféru ve školách, kvalitu výuky nebo spokojenost s fungováním škol. Výsledky pak radnice srovná se stejným průzkumem z loňského roku, řekl ČTK místostarosta Ladislav Sedláček (ODS).

Sokolov po roce zopakuje dotazníkový průzkum na svých školách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Průzkum město provádí na všech základních i mateřských školách. Loni tak získalo zpět přes 4000 vyplněných dotazníků. "Chceme zjistit, jak se klima na školách změnilo a jestli se mění vnímání škol ze strany žáků a rodičů," uvedl Sedláček. Loni například z průzkumu vyplynulo, že horší atmosféra je ve školách, kam se přesunuli žáci předloni zrušené 4. základní školy. Žáci dvou škol, v Křižíkově ulici a ulici Boženy Němcové, to cítili negativně.

Ale i pedagogové byli v některých školách nespokojeni, jak s atmosférou, tak například i s materiálním vybavením škol. "Detailní výsledky z každé školy slouží zejména vedení, aby se mohlo zaměřit na zlepšení konkrétních problémů. Nám pak pro zjištění, jak jsou naše školy vnímány ze strany rodičů i dětí," dodal Sedláček.

Loňský průzkum prováděla agentura SCIO. Letos proto město udělilo výjimku ze zásad pro veřejné zakázky a zadalo zpracování srovnávacího testu stejnému dodavateli. Za průzkum a srovnání s loňským rokem zaplatí město 110.000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…