Šokované německé město, kde se porvaly stovky uprchlíků: Chtěli jsme jim pomoci, a tohle máme za to?

02.10.2015 10:27

Německé město Calden otevřelo své brány uprchlíkům. Dobrovolní hasiči jim postavili na letišti stanové městečko, nyní je v něm na 1400 běženců. Píše o tom server WashingtonPost.cz. Obyvatelé jsou však vůči přijetí uprchlíků nejednotní, a to zejména po nedělním incidentu.

Šokované německé město, kde se porvaly stovky uprchlíků: Chtěli jsme jim pomoci, a tohle máme za to?
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

V neděli totiž v tomto městě s třemi tisíci obyvateli došlo k chaosu, kdy se v obchodní zóně poprali 19tiletý Albánec a 43letý Pákistánec. Po chvíli bylo v bitce zapojeno 300 uprchlíků. O obnovení pořádku následně muselo usilovat více než 50 policistů, tři z nich byli dokonce hospitalizováni. 

Po těchto zkušenostech nejsou němečtí obyvatelé uprchlíkům nakloněni tolik, co dříve. „Když začali přicházet, viděl jsem lidi, co potřebují pomoc. Tak jsem samozřejmě začal pomáhat,“ řekl listu Washington Post místní obyvatel Harry Kloska. Teď však prý svůj názor změnil. „Nejsem si jist, že budeme schopni pomoci tolika lidem z tolika různých zemí,“ říká.

Ve středu v noci navíc vypukly násilné střety i v uprchlickém centru v severním Hamburku. I když policisté říkají, že k nárůstu celkové kriminality nedošlo, nervózní obyvatelé začali zamykat v noci dveře a bojí se o své děti.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…