Šokovaní radní z německého města. Toto jim řekli uprchlíci, když měli jít pracovat

19.08.2016 8:47

Doslova v šoku byl starosta východosaského města Waldenburg Bernd Pohlers a další radní z vysvětlení uprchlíků, proč odmítají působit na pracovních pozicích, které pro ně město speciálně vytvořilo. Více informací přináší britský deník The Express.

Šokovaní radní z německého města. Toto jim řekli uprchlíci, když měli jít pracovat
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kolem iráckého města Dahúk je nespočet uprchlických táborů

Jelikož žadatelé o azyl nemohou podle platných imigračních předpisů Evropské unie pracovat, vytvořili pro migranty pobývají ve městečku Waldenburg dobrovolná pracovní místa. Cílem bylo povzbudit nově příchozí obyvatele do regionu Zwickau a pomoci jim lépe se začlenit do místní komunity. Místní městská rada navíc schválila výdaje ve výši několika set eur, které měly být použity na nákup pracovních oděvů.

Celkem bylo vytvořeno sedm pracovních míst, migranti mužského pohlaví se oblékli do nových pracovních oděvů a měli odejít pracovat. Když se však dozvěděli, že za dvacet hodin práce obdrží asi 20 eur, tak odmítli odejít do práce. Radní města byli náhlým odmítnutím uprchlíky nepříjemně překvapeni a jejich překvapení se změnilo v těžký šok, když jim uprchlíci osvětlili svůj pohled na věc.

Ačkoli příznivci kancléřky Angely Merkelová odmítají, že by Merkelová fakticky do Evropy a Německa pozvala stovky tisíc uprchlíků ze zemí Blízkého východu a Afriky, mnozí uprchlíci její velkorysé gesto skutečně vnímají jako pozvání. Konkrétně uprchlíci z Waldenburgu zkoprnělým radním sdělili, že jsou hosty kancléřky a jako takoví prostě pracovat nemusí. Dále uvedli, že v Německu je podle jejich informací minimální mzda 8,5 eur na hodinu a tu by jim také město mělo zaplatit.

Ačkoli se radní pokoušeli s migranty komunikovat a znovu jim trpělivě vysvětlit, jaká je jejich situace, žadatelé o azyl se do práce vrátit odmítli. „Svolali jsme za přítomnosti tlumočníka zvláštní schůzku, kde jsme je informovali o celé situaci. Bohužel žádného kompromisu se nám nepodařilo dosáhnout a všech sedm pracovních míst bylo zrušeno,“ sdělil médiím starosta východosaského Waldenburgu Bernd Pohlers.

Starosta Pohlers se dle svých slov rozhodl o celé kauze veřejně promluvit, aby upozornil na problémy spojené s masivní migrací. „Jsem si vědom, že mé výroky mohou nahrávat odpůrcům přijímání uprchlíků. Nicméně poté, co jsem získal peníze od místní komunity na uprchlíky a vše dopadlo tímto způsobem, cítil jsem potřebu veřejně vystoupit,“ prohlásil starosta Waldenburgu s tím, že žadatelé o azyl do dnešního dne stále nepracují.


 

reklama

autor: pro

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…