Šokující odhalení: Al-Káida je v Sýrii na naší straně, kolovalo ve štábu Hillary Clintonové

17.04.2017 14:51

„Al-Káida je v Sýrii na naší straně,“ napsal v roce 2012 v e-mailu americké ministryni zahraničí Hillary Clintonové její poradce Jake Sullivan. Informaci přinesl server WikiLeaks, píše o tom server Echo24.cz.

Šokující odhalení: Al-Káida je v Sýrii na naší straně, kolovalo ve štábu Hillary Clintonové
Foto: archív autora
Popisek: Clintonová

Jak server konstatuje, je patrné, že Sullivan – stejně jako sama Clintonová – věděl o tom, že USA v Sýrii bojují po boku teroristické organizace Al-Káida. V době, kdy e-mail do schránky Clintonové dorazil, probíhala již druhým rokem občanská válka. Vůdce Al-Káidy Ajmán Zavahrí tehdy svolal muslimy z Turecka a Středního východu, aby se připojili k povstalcům. 

Původní text ZDE

Dosud přitom nebylo patrné, kdo je rebel a kdo z Al-Káidy, nyní je však patrné, že Spojeným státům to bylo jedno, protože věděli, že Al-Káida je na jejich straně.

Jake Sullivan byl předním kandidátem na pozici poradce pro národní bezpečnost Spojených států v týmu Hillary Clintonové. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…