Šokující reportáž z Francie: Hon na ženy. Nemohou ven samy, nesmí nosit sukně, skupiny agresorů je uráží na ulici!

21.05.2017 15:10

V jedné ze čtvrtí v centru Paříže probíhá podle deníku Le Parisien hon na ženy. Primátorka Anne Hidalgová pak přiznala, že o problémech ví již týdny. „Jsme odhodlaní konat,“ řekla.

Šokující reportáž z Francie: Hon na ženy. Nemohou ven samy, nesmí nosit sukně, skupiny agresorů je uráží na ulici!
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Francie, o to tu jde

Článek francouzského deníku popisuje situaci ve čtvrti Chapelle-Pajol. Běžný život se prý pro obyvatelky lokality každého věku stal peklem. Kavárny, bary, restaurace – tam se podle všeho ženy nedostanou. Všude jsou prý totiž desítky agresivních mužů, migrantů a pašeráků, drogových překupníků či pouličních dotěrných prodejců. Jsou pány města a místní ženy zkrátka obtěžují.

Ženy prý nemohou vycházet samy, nemohou si obléct sukni, zažívají urážky. „Žijeme v atmosféře strachu, měníme své zvyky a oblečení. Některé to vzdaly a už ani nevychází z domu,“ uvedla 50letá Natálie. Obětí sexuálního útoku se prý stala i 80letá paní.

„Samotný pohyb se stal problematický," uvedla osmatřicetiletá Áurelie. „Jindy sympatické bistro se změnilo na výlučně mužskou záležitost a je ustavičně přeplněné. Musím snášet poznámky každého, když jdu okolo, zejména když jsou opilí," řekla Áurelie. Jednou se dokonce musela zamknout v bytě. 

Další obyvatelka čtvrti Laura si pak postěžovala na skupinu dotěrných prodavačů, kteří ji v minulosti obtěžovali. „Dostala jsem strach a začala křičet. Dva z nich vytáhli nůž a začali mi vyhrožovat," podotkla. Její dvanáctiletá dcera pak podle ní nechodí sama do školy, ani nikde po čtvrti.

  • Původní text ZDE

Ženy pak místo stížností, které podle nich neměly smysl, spustily petiční akci a uspořádaly hromadný pochod po zakázaných místech. Radnice o celém problému ví, situaci se snaží řešit policejní ochranou i preventivními akcemi.

  • Situaci mapuje i server HlavnéSprávy.sk – ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…