Šokující slova: Zasvěcený pozorovatel promluvil o Miloši Zemanovi

06.12.2018 12:20

Hostem Prostoru X na serveru Reflex byl disident, novinář a chartista Jan Urban. Prezident Miloš Zeman je podle něj nemyslící ožrala. „Kauza Čapí hnízdo je na objednávku,“ poznamenal.

Šokující slova: Zasvěcený pozorovatel promluvil o Miloši Zemanovi
Foto: screen ČT
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Urban se v rozhovoru rozmluvil o prezidentu Miloši Zemanovi. „Miloš Zeman je kůl za plotem. Jestliže byl Miloš Jakeš kůl v plotě, tak ten už je dávno za plotem. Je to loutka, kterou vodí někdo jiný, už nepřemýšlí sám. Je mi ho líto,“ sdělil zostra Urban. 

Anketa

Jste hrdí na Armádu České republiky?

12%
78%
hlasovalo: 10002 lidí

„Stát, který dovolí, aby nejbližším spolupracovníkem prezidenta byl člověk, který má desetiletou díru v životopise, není normální stát. Tečka,“ podotkl Urban k poradci prezidenta Nejedlému. „Jestliže nemáme pravidla psaná, nastupují věci nepsané. A to je třeba důstojnost státu, reputace,“ sdělil Urban. Prezident je podle něj ožrala, premiér je hodně diskutabilní. V politických stranách jsou pak politici, kteří byli opakovaně usvědčeni z trestných činů,“ dodal.

Video najdete ZDE.

Po listopadu 1989 podle jeho slov sice mohla přijít revoluce, ale místo ní přišly chyby. Urban takto kriticky hodnotí období, jež nastalo. Třicet let jsme prý promarnili, místo regulérních politických stran se objevily drancující skupiny.

Česká společnost se také nedokázala vyrovnat s minulostí, míní Urban. „I proto teď volíme tu podvodníka, tu lháře,“ řekl. Velkým problémem je také nacionalismus, kdy jsme hysteričtí a máme strach. „Umíme si nadávat a nenávidět se, ale neumíme už spolu mluvit, komunikovat,“ podotkl Urban. „Nikdy jsme se neměli tak dobře jako teď,“ dodal. 

Řeč byla také o médiích a jejich vztahu s politiky. Obě skupiny nazývá jako nedospělé. „Když si vezmete naprostou většinu deníků, tak velká většina informací je přejatá z četky, nejsou tam vlastní informace. Je to smutné, když novináři, kteří by měli být takovým svědomím společnosti, to neplní vždy a všude,“ dodal.

Ale co reportáž Seznamu o Andreji Babišovi mladším? „Sabiny Slonkové i Jiřího Kubíka si velmi vážím, ale osobně si myslím, že touto reportáží se dostali za hranu slušné novinařiny. Posloužili segmentům v policii a v politice, aniž by o tom věděli, které potřebovaly tu kauzu znovu rozvířit,“ dodal s tím, že šlo podle něj i o načasování. „Celá kauza Čapí hnízdo, jakkoliv může být kriminální, tak byla v policii svěřena v pravý čas pravým lidem,“ dodal s tím, že kauza je dle jeho slov na objednávku.

Závěrem se pak Urban vyjádřil k Člověku v tísni, kdy podle něj jde o opravdové hrdiny. „Zatímco tady politici vykřikují nesmysly o uprchlících, tady ta parta živila v době občanské války v Sýrii asi 250 tisíc lidí. Živila je, aby nemuseli utíkat,“ podotkl jasně závěrem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…