Šokující vývoj v USA: Velká média se začínají odvracet od Hillary Clintonové

31.10.2016 8:47

V posledních dnech se vzhledem k obviněním Donalda Trumpa ze sexuálních obtěžování žen v minulosti zdálo, že Hillary Clintonovou již nemůže v její cestě do Bílého domu nic zastavit. Znovuobnovené vyšetřování FBI její „e-mailové aféry“ však může vše změnit. Média začínají volat po její rezignaci.

Šokující vývoj v USA: Velká média se začínají odvracet od Hillary Clintonové
Foto: archív autora
Popisek: Clintonová

Obrat v uvažování některých mainstreamových médií ukazuje, že situace Clintonové se dramatizuje. Zatím byla drtivá většina novinářů na její straně, ale nyní například komentátor vlivného deníku Chicago Tribune John Kass ve svém velmi kritickém článku nabádá demokraty, aby Clintonovou přinutili k odstoupení z prezidentských voleb. „Je skutečně Amerika tak otupělá desetiletím lží a cynismu manželů Clintonových, že by mohla i po oznámení FBI volit Clintonovou?“ píše Kass.

Americký politický systém se podle Kasse hroutí a tento trend trvá již nějakou dobu. „Elity to tuší a jsou z toho řádně vystrašené. Vzestup ‚plebejce‘ Donalda Trumpa je symptomem, a nikoli příčinou toho všeho, protože pravou příčinou i následkem je Hillary Clintonová a její manžel Bill. To, že ředitel FBI James Comey oznámil opětovné vyšetřování e-mailové kauzy jen několik dní před volbami, ukazuje, že situace je velmi vážná,“ míní Kass.

Anketa

Hrozí České republice politikou vyprovokované násilí v ulicích a na náměstích?

hlasovalo: 13351 lidí

„E-mailová aféra“ se vztahuje k době působení Clintonové v čele ministerstva zahraničí, kdy používala ke komunikaci nikoli zabezpečený „služební“ e-mail, ale svoji soukromou e-mailovou schránku. FBI vyšetřovala tento případ před několika měsíci a došla k závěru, že Clintonová se sice dopustila lehkovážného jednání, ale zákon neporušila. Nyní FBI patrně zjistila další závažné informace a rozhodla se konat i přesto, že prezidentské volby se budou konat již 8. listopadu.

Jak uvádí Kass, demokraté by měli po oznámení FBI začít konat a přimět Clintonovou k odstoupení z klání o Bílý dům. Její místo by potom mohl zaujmout senátor za Virginii Tim Kaine. „Demokraté by si měli přiznat, že ucházet se o Bílý dům s kandidátem, o kterého se už podruhé zajímá FBI, prostě není dobrý nápad,“ píše Kass a dodává, že od 7. října server WikiLeaks zveřejnil 35 000 e-mailů z doby působení Clintonové v čele americké diplomacie, které dle svých slov smazala. A nyní by mělo být zveřejněno dalších 15 000.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

„Co když bude Clintonová přesto zvolena? Dění v naší zemi negativně ovlivňuje neradostná ekonomická situace i chaos na Blízkém východě a teď by ještě v jejím čele mohl stát prezident, kterého vyšetřuje FBI. Přidejte k tomu následně vyšetřování Kongresu a máme tady situaci, která připomíná události spojené s odvoláním Nixona kvůli aféře Watergate. Proto by bylo nejlepší, kdyby demokraté Clintonovou k odstoupení přiměli už nyní. Ukázali by tak, že je pro ně národ důležitější než moc,“ tvrdí Kass.

To samé by z pohledu komentátora Chicago Tribune měla požadovat také zpravodajská média. Samotná Clintonová však dle Kasse zcela určitě neodstoupí. „Bude se držet za každou cenu, což už ostatně ukázala, když se pustila do šéfa FBI. Pro Hillary a jejího manžela Billa byla vždy nejdůležitější moc. Ona bude dál připomínat národu, že ona sama je žena a Trump o ženách říkal hrozné věci. Také její spojenci v médiích budou hovořit o Trumpově misogynii a budou na něj v tomto smyslu i nadále útočit.“

„Lidé by si však měli uvědomit, že Bill Clinton sám při svém působení v Bílém domě zneužíval ženy a jeho manželka Hillary jej přitom ještě kryla. Ale příznivkyním levice to patrně nevadí, protože Clinton přece slíbil chránit jejich právo na potrat,“ zlobí se Kass a připomíná, že jeho manželka Hillary lhala americkému lidu, když si najednou nemohla při výslechu FBI vzpomenout na jisté detaily. Bill Clinton se mezitím setkal se státní zástupkyní Lorretou Lynch a poté oba tvrdili, že se bavili o vnoučatech a golfu. A Hillary pak nebyla trestně stíhána. „To je nejenom špatné a neetické, ale přímo donebevolající.“

„Američané nyní vidí, že v jejich zemi platí dva systémy spravedlnosti. Jeden pro Clintonovy a druhý pro obyčejné lidi. Vždycky jsem měl podezření, že Clintonová využíváním soukromého e-mailu mohla posilovat svůj vliv, díky kterému se oběma manželům podařilo vytvořit obrovské jmění. Clintonovi přitom nikdy nebyli zkušení obchodníci a nikdy nic hmatatelného sami nevyprodukovali. Nepřišli se žádným vědeckým objevem, který by jim přinesl miliony dolarů. Jediné, s čím mohli obchodovat, byl jejich vliv. A k tomu zneužívali americkou vládu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…