Šokující zpráva, která unikla z britského ministerstva. Odkrývá, co se chystá uvnitř muslimských věznic

20.04.2016 16:36

Podle nejnovější zprávy, která unikla z britského ministerstva spravedlnosti, imámové za branami věznic podněcují trestance k nenávisti a nabádají je k vraždám nevěřících. Z listopadové inspekce věznic také vyšlo najevo, že ve více než deseti z nich je běžně k dostání extremistická literatura. Informuje web The Sun.

Šokující zpráva, která unikla z britského ministerstva. Odkrývá, co se chystá uvnitř muslimských věznic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Modlitba k Alláhovi

Vězeňští imámové podporují podněcování nenávisti vůči bezvěrcům. Vyplývá to z nejnovější zprávy, kterou si nechalo vypracovat britské ministerstvo spravedlnosti.

Podle ministra spravedlnosti Michaela Govea byly ve více než deseti věznicích nalezeny extremistické knihy a letáky.

„Ty letáky byly sexistické, homofobní a vedly vězně k zabíjení nevěřících a odvržení britských hodnot,“ píší deník také s odvoláním na The Times. Taktéž prý naváděly vězně k tomu, aby finančně podporovali islámské charity napojené na teroristické organizace.

Odhaduje se, že v britských věznicích pracuje zhruba 100 imámů, přičemž jeden si za rok vydělá i přes milion korun. A na těchto 100 imámů připadá 12 328 muslimských vězňů.

Muslimové tvoří takřka patnáct procent britských vězňů, z celkové populace Británie jich je však jen pět procent. Ze zprávy tak vyplývá, že snahy imámů bojovat proti extremismu jsou mnohdy nedostačující, „občas na to nemají schopnosti, častějí však chybí vůle“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…