Šokující zpráva z USA. Takto prý zacházejí s nelegálními imigranty na hranicích

09.12.2016 8:18

Americké pohraniční hlídky používají jako zbraň arizonskou poušť, kam Mexičany i jiné obyvatele Střední Ameriky zahánějí. Podle studie americké iniciativy nazvané No More Deaths se od devadesátých let v pouštní divočině ztratily desítky tisíc přistěhovalců a nejméně šest tisíc jich tam zemřelo. Píše o tom server Lidovky.cz.

Šokující zpráva z USA. Takto prý zacházejí s nelegálními imigranty na hranicích
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Pohraničníci pronásledují lidi, kteří nelegálně překračují hranici, do pouště, kde je následně rozeženou. Nechají je tam raněné, mrtvé či ztracené, píše server. „Veřejně tolerované mizení tisíců lidí za americko-mexickými hranicemi je jedním z velkých zločinů naší doby,“ uvádí se ve studii zveřejněné ve středu.

  • Celý text je ZDE

Kromě údajně záměrné taktiky vedoucí ke smrti přistěhovalců kritizuje iniciativa No More Deaths pohraniční hlídku o 18 tisících mužích na dva tisíce kilometrů dlouhé hranici s Mexikem i za sabotáž humanitární pomoci a diskriminaci migrantů, kteří potřebují první pomoc.

Podle zjištění studie, která se zabývala 544 konkrétními případy zmizení, se od devadesátých let v poušti ztratily desítky tisíc lidí, jen za poslední rok to bylo 1200 lidí. „Pokud se zmizelí najdou, skončí v nápravných zařízeních, márnicích nebo jako kostry přímo na poušti. Z toho je velké množství nalezeno v neidentifikovatelném stavu,“ napsali aktivisté.

Zpráva arizonských advokátů obviňuje hlídku, že její pohraničníci pořádají plánované hony na migranty, které vedou k vážným zraněním a úmrtím. Cituje například případ mladého muže ze Salvadoru, který přešel hranici v roce 2015. Po útěku před hlídkou do pouště napsal textovou zprávu své rodině, v níž se svěřil, že má nejspíše zlomenou nohu. Od té doby je jeho osud neznámý. Čtyřicet procent ze všech honiček s policisty údajně končí tím, že se nahánění migranti ‚vypaří‘ ze světa.

Jak dále server uvádí, ve studii jsou také uvedeny příklady užití přehnané síly ze strany pohraničníků – mlácení, kopání, srážení vozidly, zastrašování a pokousání psy. Ve 48 případech je zdokumentováno, že prchající migranty zabila přímo pohraniční hlídka.

Sama pohraniční hlídka eviduje od devadesátých let mezi migranty 6000 obětí. Podle jiných hlasů je však počet mrtvých migrantů ještě vyšší, protože spousta lidí nebyla nikdy nalezena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…