Šokující zpráva ze Slovenska: Po pařížských atentátech zadrženo dvacet podezřelých osob

19.11.2015 15:21

Slovenská policie po pátečních útocích v Paříži zadržela několik podezřelých osob. Většina z nich už byla deportována mimo slovenské území. Na tiskové konferenci to oznámil slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák s tím, že čtyři podezřelé policie stále zadržuje a prověřuje okolnosti jejich pobytu na slovenském území. Ministr přímou souvislost s pařížskými útoky vyloučil, zadržení ale mohli pro Slovensko představovat bezpečnostní riziko. Informoval o tom slovenský server Topky.sk.

Šokující zpráva ze Slovenska: Po pařížských atentátech zadrženo dvacet podezřelých osob
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slovensko

Celkem slovenská policie zadržela dvě desítky lidí, z toho šestnáct z nich již bylo deportováno mimo území SR. Jeden ze zadržených pobýval v romské osadě ve Smižanech. Prověřován je jeho příchod na Slovensko, stejně jako jeho pobyt v EU. Na Slovensku se tento cizinec oženil.

Slovenská policie také zadržela občana Saúdské Arábie. „Měl více pobytů, které si účelově prodlužoval,“ řekl Kaliňák a doplnil, že došlo k zásadní změně v jeho chování.

  • Celý text je ZDE

Podezřelá zásilka z Francie

Další dva zadržení jsou cizinci, kteří chtěli vycestovat z EU, měli u sebe větší množství peněz, přišli z Francie a měli falešné doklady.

Policie také zadržela zásilku z Francie, ve které byly podezřelé dokumenty. Operativní informace, se kterými slovenští policisté pracovali, pocházely i z prostředí muslimské komunity.

Radikálové po pařížských útocích prchají pryč z Evropy

U jedné zatčené osoby byl nalezen pravý bulharský pas, ostatní dokumenty byly falešné. Zadržená osoba ale není Bulharem, jeho identitu policie zatím prověřuje. Prý došlo ke zneužití dokladů, které byly ukradené před měsícem.

Podle informací serveru se po atentátech v Paříži snaží radikálové z Francie a Británie utéct z Evropy. Jednou ze zemí, přes které utíkají, je i Slovensko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…