Sommerová vrací úder Klausovi ml.: Doložte, že jsem to řekla, nebo se omluvte!

18.07.2017 18:27

Václav Klaus mladší (ODS) se v komentáři pro server Novinky.cz obul do režisérky Olgy Sommerové. Dáma nezaváhala a okamžitě mu úder vrátila.

Sommerová vrací úder Klausovi ml.: Doložte, že jsem to řekla, nebo se omluvte!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Olga Sommerová

Na serveru Novinky.cz se objevil tradiční komentář Václava Klause mladšího, který v Praze kandiduje do sněmovny za ODS. Klaus se v textu pustil do režisérky Olgy Sommerové, která také kandiduje do sněmovny, avšak za TOP 09 Miroslava Kalouska. Klaus Sommerovou obvinil, že znevažuje své spoluobčany.

Když se debatovalo o stavbě nové budovy Národní knihovny v Praze, kterou navrhl slavný architekt Jan Kaplický, měla Sommerová údajně prohlásit: „Na Severním městě? A kdo tam bude chodit? To, co tam bydlí v těch panelákách?“ měla se zeptat Sommerová na konto pražského sídliště na severozápadě hlavního města. Klausovi se nelíbí, že Sommerová měla označit své spoluobčany zájmenem „TO“.

Známá režisérka se ale okamžitě ohradila. Ve vyjádření pro server Dotyk.cz konstatovala, že tato slova nikdy nepronesla.

„Pan Klaus převzal můj údajný výrok z článku, který uvádíte, kde se pan Paulzcyňski pokouší citovat mne. Nikdy bych něco takového neřekla. Absolutně to neodpovídá mému životnímu krédu, tedy trapně opovrhovat někým, kdo nebydlí na Staroměstském náměstí. Ten pán ve svém článku hanobí mne a moji rodinu i v jiných tématech. Nevěnovala bych mu pozornost, kdyby se jeho pokusu o citaci nezmocnil pan Klaus mladší v evidentní snaze poškodit mne před volbami a ubohým způsobem si připsat body u občanů ze sídlišť,“ vrátila ránu Klausovi Sommerová.

Vyzvala Klause, aby doložil, že dáma kdy řekla tato slova, nebo se jí omluvil.

Za Sommerovou se rázně postavil i šéf TOP 09 Miroslav Kalousek, který se s jejími kritiky vůbec nepáral: „Václav Klaus ml. je lhář. Štěpán Kotrba je častým hostem - komentátorem ČRO. Je to ostuda pro ODS i Český rozhlas,“ napsal Kalousek na Twitteru.

  • Původní zdroj ZDE

Na výzvu Sommerové zareagoval na Facebooku analytik Štěpán Kotrba, který se rovněž kriticky obul do režisérky, jejíž údajný převzatý výrok u Václava Klause ml. bral za ověřený. „Hmmm, jelikož o autenticitě citátu režisérky Sommerové , který použil jako citaci Václav Klaus ml. ve svém komentáři na serveru Novinky, vyvstaly pochybnosti, stáhl jsem do vyjasnění otázky i svůj komentář zde na facebooku. Doložení pravdivosti je na autorovi citace. A pokud se ukáže, že (jak tvrdí Sommerová) inkriminovaný výrok nikdy neřekla (neboť "absolutně to neodpovídá mému životnímu krédu"), bude na místě omluva. Citovat se má přesně. Vždy. A určitě nejen proto, aby to odpovídalo autorovu krédu...,“ napsal Kotrba.

„PS: To ale nic nemění na mém osobním hodnocení notorické petentky za veřejné blaho Sommerové. To zůstává neměnné,“ dodal v závěru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…