Soros rozdával ceny českým novinářům. Nejvíce jich dostali zástupci ČT a ČRo

03.05.2019 11:41

Nadace Open Society Fund amerického miliardáře maďarského původu George Sorose vyhlásila výsledky dalšího ročníku soutěže Novinářské ceny o nejlepší žurnalistické projekty. Takhle to dopadlo.

Soros rozdával ceny českým novinářům. Nejvíce jich dostali zástupci ČT a ČRo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noviny, ilustrační foto

Zvláštní ocenění, Česko-slovenskou cenu veřejnosti, získal in memoriam zavražděný slovenský novinář Ján Kuciak za své články o možném propojení některých slovenských politiků s italskou mafií. Informuje o tom server mediaguru.cz.

V kategorii nejlepší psaný komentář zvítězil David Klimeš s textem pro časopis Ekonom, v němž varoval před tikáním sociální bomby v naší společnosti. Naše populace rychle stárne a na to podle Klimeše musíme reagovat nezbytnými reformami našeho systému, jinak za pár let zjistíme, že máme opravdu velký problém.

Anketa

Podporujete vládu Andreje Babiše? (Hlasování od 1.5.2019)

78%
hlasovalo: 21592 lidí
V kategorii nejlepší reportáž uspěl Marek Šálek z časopisu Reportér se svou sérií textů nazvaných Svět mimo Prahu. V kategorii analytické žurnalistiky uspěla Kristýna Novotná ze serveru iRozhlas.cz. Věnovala se případům, v nichž evropské dotace určené pro menší podniky čerpaly i podniky velké.

Úspěch si připsala také Marie Bastlová. Porota ocenila její pravidelné rozhovory s politiky a s dalšími hosty ve Dvaceti minutách Radiožurnálu Českého rozhlasu.

Bez ceny neodešli ani pracovníci pořadu Reportéři ČT Marka Wollnera. Porota ocenila jejich sérii reportáži o již zmíněném Jánu Kuciakovi. Pořad Reportéři však získal ještě jednu cenu. Obdržela ji Stáňa Raupachová za reportáž Utajené kaly.

Naprázdno nevyšel ani časopis Respekt. V kategorii psané žurnalistiky si za nejlepší rozhovor vysloužila ocenění Kateřina Šafaříková, která si povídala s novinářem Philippem Lançonem, s mužem, který přežil útok teroristů na redakci časopisu Charlie Hebdo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…