Sorosovo spiknutí, největší v dějinách. Vy v tom jedete taky, přinutil Nigel Farage parlament EU ke křiku. Je zde VIDEO s titulky

15.11.2017 9:32

Europoslanec Nigel Farage se pořádně rozjel v Evropském parlamentu. Tématem byl George Soros a jeho vliv v Bruselu. Farage za šumu a projevů nesouhlasu v sále vyslovil názor, že možná sledujeme největší mezinárodní politické spiknutí v dějinách. Následně upozornil, že v europarlamentu působí více než 200 poslanců, které Sorosova neziskovka považuje za oddané spojence, a dokonce se tím suverénně veřejně chlubí.

Sorosovo spiknutí, největší v dějinách. Vy v tom jedete taky, přinutil Nigel Farage parlament EU ke křiku. Je zde VIDEO s titulky
Foto: Vít Hassan
Popisek: Nigel Farage přijel podpořit Svobodné do Prahy

Farage reagoval na informaci eurokomisaře pro hospodářství, měnu a daně Pierra Moscoviciho, který referoval o tématu boje proti offshorovým společnostem. Zmínil přitom dokumenty, které na toto téma unikly a byly zveřejněny, známé Panama Papers.

„Tyto uniklé dokumenty zveřejnilo Mezinárodní konsorcium investigativních novinářů. Co nám pan eurokomisař neřekl a co je podle mě relevantní, je to, že toto pátrání financoval George Soros,“ uhodil Farage a v sále začal stoupat šum.

Europoslanec následně připomněl, že v současnosti začínají nabírat hysterických rozměrů zuřivé spekulace o vlivu peněz na brexit a zvolení Donalda Trumpa.

A pak europoslancům vyprávěl příběh z britského parlamentu. Tam bylo minulý týden iniciováno vyšetřování, zda organizátoři kampaně pro brexit nepřijali nějaké peníze z Ruska nebo z nějakého offshoru. „Je to důsledek snahy labouristického poslance Bena Bradshawa. A tento poslanec je propojen s organizací Open Society (nadnárodní seskupení neziskových organizací, založené a financované americkým burzovním miliardářem Georgem Sorosem; pozn. PL).

„Pokud tedy mluvíme o offshorových penězích, pokud mluvíme o politické subverzi, pokud mluvíme o mezinárodních politických spiknutích, je podle mě otázkou, zda se nedíváme špatným směrem,“ uhodil proslulý euroskeptik.

Následně připomněl, že George Soros poslal své neziskové organizaci Open Society osmnáct miliard dolarů. „Tato organizace za to agituje za nerušený pohyb lidí a podporuje supranacionální struktury, jako je EU,“ připomněl europoslancům.

„Jeho vliv tady a v Bruselu je mimořádný. Organizace Open Society se sama chlubí, že jen v loňském roce měla 42 jednání s Evropskou komisí. Dokonce publikují knihu svých „spolehlivých přátel“ v Evropském parlamentu. A na tom seznamu je celkem 226 jmen. Včetně toho vašeho, pane eurokomisaři,“ ukázal na Moscovichiho, který vše sledoval pohodlně usazený se širokým úsměvem.

NA CELÝ SEZNAM 226 EUROPOSLANCŮ SE PODÍVEJTE ZDE.

Nigel Farage mezitím pokračoval připomínkou, že týden předtím mohl Evropský parlament sledovat europoslance Verhofstadta (předseda frakce Evropských liberálů a častý host Andreje Babiše a hnutí ANO, které do jeho frakce spadá; pozn. PL), který lobboval ve prospěch George Sorose v jeho sporu s maďarským premiérem Orbánem.

„Pokud tedy máme diskutovat o politické a finanční transparentnosti, tak do toho,“ vybídl europoslance. „K těmto 226 z nás směřuji celkem férovou otázku: Dostali jste někdy přímo nebo nepřímo nějaký příspěvek od Open Society? (V tu chvíli se odkudsi ze sálu ozval pobouřený výkřik). Kolik jejich akcí jste navštívili? (Hluk stoupá stejně jako hlas britského europoslance). Můžete poskytnout seznam vašich setkání, na kterých byl i George Soros? (Záběr na eurokomisaře Moscoviciho, který nasadil pobavený úsměv).

KDO JE PIERRE MOSCOVICI

A Farage přešel ke konkrétním požadavkům: Tento parlament by měl zřídit zvláštní vyšetřovací komisi, která by tento vliv prošetřila. Říkám to s obavou, že můžeme čelit tomu největšímu mezinárodnímu politickému spiknutí v dějinách,“ zakončil britský europoslanec.

Na jeho slova okamžitě reagovala německá europoslankyně Ragnarová. Ta Faragovi vytkla, že odbíhá od tématu. „Teď diskutujeme o daňových rájích. Vy považujete za prospěšné, že na Britských panenských ostrovech a v dalších daňových rájích existují takové přípustné daňové struktury?“

Farage protestoval, že pokud by europoslankyně chtěla lidem zakazovat ukládat si své zcela legitimně vydělané peníze za výhodnějších podmínek, měla by být aspoň konzistentní a bojovat například proti tomu, že 25 tisíc zaměstnanců Evropské komise a Evropského parlamentu platí bez ohledu na daňové sazby svých zemí daň 16 procent.

Po připomínce tohoto bruselského nešvaru předsedající Nigela Farage s odkazem na čas razantně utnula a dala prostor dalšímu řečníkovi.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje? uvažu…