Sorry jako, ale tohle Babiš v pohodě ustojí. Vyvsvětlení, proč šéf ANO nedopadne jako Gross

03.02.2017 8:45

Ke kauze nevysvětlených příjmů ministra financí Andreje Babiše (ANO) se ve svém komentáři pro MF Dnes vrátil reportér Ondřej Leinert. „Sorry jako, ale tohle Babiš v pohodě ustojí,“ napsal v narážce na Babišův výrok.

Sorry jako, ale tohle Babiš v pohodě ustojí. Vyvsvětlení, proč šéf ANO nedopadne jako Gross
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Jak Leinert uvádí, někdy za časů Stanislava Grosse by to byla kauza, na jejímž konci by dost možná padla vláda. „Sice tak nějak všichni tušíme, že si na nákup dluhopisů Babiš asi vydělal, protože když máte plus minus dvě stě padesát firem a jste druhý nejbohatší Čech, dá se říct, že zdroje jsou. Přesto – 150 milionů – to už je slušná sekyra. Ale dnes si můžeme být celkem jistí, že i kdyby ta sekyra byla ještě řádově větší, vláda i ministr to potáhnou dál,“ zmínil Leinert. 

Leinert vzpomíná nejen na kauzu Stanislava Grosse, který měl problém vysvětlit, kde sehnal chybějících 1,2 milionu korun na nákup bytu, ale i na problémy Jiřího Čunka. „Jak Čunek, tak Gross měli silnou opozici, která věděla, že když dotyčné zažene do kouta, politicky na tom vydělá. Z dnešních dvou set poslanců však nenarazíte skoro na nikoho, komu by se pád Babiše hodil do krámu,“ zmínil Leinert. „Tedy ano, kdyby byla reálná šance, že Babiš řekne, mám toho dost, v politice končím, stáli by jeho oponenti na zásluhy frontu. Ale ve chvíli, kdy jsou nejvyšší možnou trofejí předčasné volby, do nichž půjdete jako outsider, je to dost nuzná loterie,“ dodal.

„Zatímco Gross při vysvětlování původu peněz, který byl tak křišťálově čistý, že křišťálově čistší být ani nemohl, jen pozoroval, jak se propadají preference jeho tehdejší strany k deseti procentům a opoziční ODS navyšuje svůj zisk, Babiš – který už si jednu pořádnou lapálii, krycí jméno Čapí hnízdo, vyzkoušel – tuší, že by to opět mohlo projít bez újmy. I dnes zatím směřuje jeho hnutí ANO k suverénnímu vítězství,“ dodává Leinert s tím, že jeho výpad na reportéry České televize mu ještě přihraje, možná, pár voličů. A stejně tak jeho vzkaz celoživotním politikům, ať zveřejní své příjmy. „Takže sorry jako, vládneme dál,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…