Současné vedení Prahy nebude těsně před volbami omezovat hazard ani pouliční umění

01.09.2014 12:21

Z ulic Prahy nezmizí před komunálními volbami další herny a město nebude omezovat pouliční umění. Omezeno nebude ani venčení psů. Praha nestihne do říjnových voleb připravit a schválit v zastupitelstvu změny příslušných vyhlášek. „Rozhodnutí o změnách by navíc nemělo dělat současné vedení města, kterému končí za několik týdnů mandát," řekl ČTK radní Lukáš Manhart (TOP 09).

Současné vedení Prahy nebude těsně před volbami omezovat hazard ani pouliční umění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herny jsou často kritizovány zejména kvůli kriminalitě

Zrušit plošně hazard na svém území se v uplynulých týdnech rozhodlo hned několik radnic, například Prahy 5 a 7. Herny ale nezmizí, vyhláška o hazardu se měnit zatím nebude. „Je to úkol nového vedení města po volbách. Nyní bychom to ani technicky nestihli, vzhledem například k lhůtám na podání připomínek a podobně," vysvětlil Manhart.

Dodal, že poslední jednání současného zastupitelstva, které musí změnu vyhlášky schválit, se uskuteční 11. září. Referendum o plošném zákazu hazardu chystají v den komunálních voleb městské části Praha 1 a Praha 8. V současné době platí zákaz hazardu například v Praze 2 či Praze 12.

Vyhláška nebude omezovat ani pouliční umění na Andělu nebo Praze 1

Vyhláška se ze stejných důvodů nebude měnit ani v případě pouličního umění, takzvaného buskingu. Na ten si stěžuje zejména Praha 1, která již poslala magistrátu návrh míst, o která by chtěla současný seznam zakázaných míst rozšířit. Hudebníky nechce rovněž Praha 5 v okolí Anděla. Vyhlášku regulující venčení psů město chystá několik měsíců, zatím není dokončena.

Umístění heren i problematiku buskingu řeší městské vyhlášky. Může je vydávat či upravovat pouze zastupitelstvo hlavního města. Radnice mají jen poradní hlas, samy vydávat vyhlášky nesmějí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…