Další zmařená naděje pro Jiřího Kajínka

23.07.2015 9:54

Krajský soud v Plzni dnes zamítl žádost doživotně odsouzeného Jiřího Kajínka o obnovu procesu. Při veřejném jednání o tom rozhodl soudce Tomáš Bouček, který už dříve dvěma Kajínkovým žádostem o obnovu nevyhověl. Čtyřiapadesátiletý Kajínek, který chtěl s novým psychologickým posudkem dosáhnout nižšího trestu, se jednání na vlastní žádost nezúčastnil, přítomen byl jen jeho advokát.

Další zmařená naděje pro Jiřího Kajínka
Foto: repro Youtube.com
Popisek: Doživotně odsouzený Jiří Kajínek

Plzeňský soud uložil nejznámějšímu českému vězni doživotní trest 23. června 1998. Kajínek byl odsouzen za to, že v roce 1993 zastřelil v serpentinách pod plzeňskou věznicí Bory podnikatele Štefana Jandu a jeho osobního strážce Juliána Pokoše. Druhý bodyguard útok přežil. Vraždy si prý objednal jiný podnikatel.

Zatímco dříve se Kajínek chtěl ve znovuotevřeném procesu zabývat otázkou své viny, tentokrát měl v úmyslu dosáhnout nižšího trestu. Doživotí dostal i proto, že znalci vyloučili možnost jeho nápravy. Nyní chtěl Kajínek, odsouzený za dvojnásobnou vraždu, pomocí nového posudku dokázat, že jeho resocializace možná je.

Kajínek se proslavil svým útěkem z nejstřeženějšího českého vězení v Mírově. Nyní si podle informací médií odpykává trest ve Valdicích.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …