Soud potvrdil rozsudek. Zastupitelka Vlková dostala podmínku za vydírání

25.07.2013 11:54

Krajský soud v Praze definitivně potvrdil podmíněný sedmiměsíční trest s odkladem na čtyři roky za vydírání pro středočeskou zastupitelku za ČSSD a někdejší starostku Štěchovic Miloslavu Vlkovou. Ta už kvůli případu loni přerušila členství ve straně. Kvůli rozsudku možná skončí úplně.

Soud potvrdil rozsudek. Zastupitelka Vlková dostala podmínku za vydírání
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Stanovy strany jsou nekompromisní. Kdo byl pravomocně odsouzen, nesmí být v ČSSD. Pokud Vlková sama neukončí členství, hrozí jí vyloučení. Situaci bude v pondělí řešit na svém jednání klub středočeských zastupitelů. Píše o tom server Novinky.cz.

O svůj mandát v zastupitelstvu kraje ale Vlková pravděpodobně nepřijde. Její trest nevadí ani hejtmanovi kraje Josefu Řihákovi (ČSSD). "Zjistil jsem si v zákonech, že jí mandát zůstává a může zůstat zastupitelkou. Já ji hodnotím za práci a tu vykonává dobře. Podle mě to není nic tak závažného, aby nemohla být dál v zastupitelstvu. Zase až takové vydírání to nebylo, někdo něco řekl… Něco jiného by bylo nějaké mafiánské vydírání, to v tomto případě nebylo," bagatelizuje Řihák čin Vlkové.

Vydírala učitelku

Zastupitelka měla podle soudů před třemi lety jako tehdejší starostka Štěchovic vydírat učitelku tamní mateřské školy a zároveň zaměstnankyni obecního infocentra jejími nahými fotografiemi, aby podepsala dohodu o ukončení činnosti. Do všeho byla zapletena také právnička obce Lenka Hnilicová.

Obě obžalované shodně tvrdily, že se nejedná o trestný čin, poškozená podle nich dohodu o ukončení poměru podepsala zcela dobrovolně. Odvolací senát se ale obměkčit nedal. "Rozsudek byl fakticky potvrzen, soud nevyhověl odvolání obžalovaných a tresty jsou nyní uděleny pravomocně," řekla Právu místopředsedkyně krajského soudu Martina Kasíková.

Na případ upozornil aktér kauzy bývalého exhejtmana Davida Ratha. Ten si stěžoval, že zatímco jeho nechce strana zařadit do krajských voleb na kandidátku, tehdy obžalovaná Vlková byla na pátém místě. "Takže já jsem nemohl na kandidátku, a může tam Vlková, která má na krku obžalobu... Bude na kandidátce, prosím tě. Je to jednička z Prahy-západ," říká Kott v odposleších k Rathově aféře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…