Soud projedná odvolání Incheby kvůli odškodnění za požár Průmyslového paláce

10.09.2013 6:56

Pražský městský soud dnes projedná odvolání společnosti Incheba proti rozsudku, podle kterého má Praha právo žádat o odškodnění za levé křídlo Průmyslového paláce. Stavbu v roce 2008 zničil požár. Odhady metropole hovoří o škodě za zhruba miliardu korun. Incheba s rozhodnutím nesouhlasí.

Soud projedná odvolání Incheby kvůli odškodnění za požár Průmyslového paláce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hasící přístroj

Obvodní soud pro Prahu 7 rozhodl o nároku začátkem dubna, Incheba se proti tomu odvolala. O výši škody soud zatím nerozhodoval.

Praha kromě Incheby žalovala také firmy Eur-med a P.A.P.S.T., které v paláci vystavovaly. Soud ale v jejich případě žalobu zamítl, s čímž Incheba nesouhlasí. Její mluvčí Radovan Ježovič již dříve řekl, že firma podle něj nemá škodu nahrazovat, protože vystavovatelé prý nedodrželi bezpečnostní předpisy.

Oprava přijde stát asi na 1,5 miliardy korun

Průmyslový palác, který má Incheba dlouhodobě pronajatý, zničil požár v říjnu roku 2008. Od té doby vede Praha kromě soudního sporu o náhradu škody také zatím neúspěšně i spor s pojišťovnami. Dobudování památky bude podle dřívějších odhadů magistrátu stát asi 1,5 miliardy korun.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…