Soud projedná vraždu Housky, bývalému vojákovi za ni hrozí 20 let

03.10.2014 8:40

Ústecký krajský soud dnes začne projednávat případ loňské vraždy podnikatele a vlivného člena ČSSD Romana Housky. Bývalému vojákovi Michalu Krnáčovi hrozí za loupežnou vraždu až 20 let vězení. Hlavní líčení je naplánováno zatím na tři dny. Kromě dneška se bude konat v týdnu od 20. do 24. října.

Soud projedná vraždu Housky, bývalému vojákovi za ni hrozí 20 let
Foto: Jaroslav Bukowski
Popisek: Zavražděný člen ústeckého Krajského výkonného výboru ČSSD Roman Houska

Podle obžaloby zastřelil Krnáč Housku loni 18. listopadu před domem v Chomutově, kde politik žil se svojí partnerkou, bývalou hejtmankou a současnou hejtmanovou náměstkyní Janou Vaňhovou (ČSSD). Podle žalobce se na vraždu politika připravoval. O Houskovi a Vaňhové údajně měsíce předem zjišťoval informace. Krátce před činem si koupil elektrický paralyzér, kterým prý oběť omráčil. Housku pak čtyřikrát střelil.

Krnáč se do hledáčku policie dostal poprvé v lednu. Když si ho policisté zavolali v březnu znovu, sám odevzdal zbraň a k vraždě se přiznal. Vypověděl, že na Housku narazil náhodou a zastřelil ho při potyčce. „Řekl, že v ulici hledal práci. Řekl dokonce jméno konkrétní firmy, o kterou mělo jít. Žádná taková ale v Chomutově nikdy nesídlila," řekl ČTK zdroj blízký vyšetřování. Jeho verzi vyvrátila už rekonstrukce případu. Později už Krnáč nevypovídal. „Motiv jsme nezjistili. To by musel říct on sám," dodal policejní zdroj.

Pozůstalí zpochybňují loupežný motiv

Zmocněnci pozůstalých zpochybňují loupežný motiv vraždy. „Poškození tvrdí, že se jim z domu nic neztratilo,“ řekl už dříve právní zástupce Houskovy rodiny Michael Kis. Nejasnosti jsou podle něj kolem znaleckých posudků. „Šest znaleckých posudků, všechny jsou z forenzních disciplín, žádný z nich nepotvrdil, že by pachatelem byl Michal K.,“ dodal Kis.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…