Soud projedná žalobu proti Praze kvůli zákazu segwayů

28.04.2017 6:13

Pražský městský soud dnes projedná žalobu asociace provozovatelů dvoukolek segway na hlavní město. Sdružení se domáhá zrušení vyhlášky, kterou magistrát loni zakázal vjezd vozítek do historických lokalit. Na provoz segwayů, které využívali především turisti, si dlouhodobě stěžovaly radnice, kritizovali ho také obyvatelé centra, připomíná ČTK.

Soud projedná žalobu proti Praze kvůli zákazu segwayů
Foto: pixabay.com
Popisek: Segway, ilustrační foto

Zákaz vozítek Praze umožnila novela zákona o silniční dopravě, který na segwaye původně pohlížel jako na chodce. Za nerespektování nynější vyhlášky hrozí až dvoutisícové pokuty.

Asociace Segway ČR hájí zájmy majitelů segwayů i podnikatelů s těmito vozítky, sdružuje přes dvě desítky firem. Tvrdí, že ji opatření vydaná magistrátem postihují. K žalobě se samostatně přidal jeden z vlastníků vozítek, který bydlí v centru města.

Segwaye nyní nesmí jezdit v pražské památkové rezervaci, v celé Praze 1, části Prahy 2, Žižkova, Prahy 4 a Smíchova, území Libně, Holešovic a Letné. Zákaz vjezdu město schválilo loni v červenci, kvůli chybějícím značkám jej ale nemohlo vymáhat. Jezdci tak z ulic zmizeli až počátkem prosince, instalace značek vyšla na 3,7 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…